Έβρος: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του Τούρκου στρατιωτικού- Τον καταζητούσε το καθεστώς Ερντογάν

Ταυτοποιηθηκε το πτώμα που εντοπίσθηκε στον Έβρο, στα στοιχεία του Τούρκου στρατιωτικού, ο οποίος αποτάχθηκε και κρίθηκε καταζητούμενος, κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας.

Στον Έβρο ποταμό, στην τουρκική όχθη εντοπίσθηκε (08/03) από στρατιωτική περίπολο, το πτώμα του Μουράτ Ζουμρέ (Murat Zümre), μηχανικός υπολογιστών στη 15η Πυραυλική Βάση της Κωνσταντινούπολης, 78 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, σύμφωνα με το Turkish Minute.
Η Τουρκία είχε εκδόσει ένταλμα σύλληψης για το στρατιωτικό Μουσταφά Ζουμρέ. Όπως αναφέρει το Turkish Minute διωκόμενος, σε μια προσπάθεια να διαφύγει από απόσπασμα Τούρκων χωροφυλακών, ενώ φέρεται το πτώμα του να εντοπίσθηκε σχεδόν 6χλμ  από το σημείο που είχε εντοπισθεί από την περίπολο.

Μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, οπως αναφέρει το e-evros.gr.

H τουρκική χωροφυλακή, σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα Εdirne sonhaber, εντόπισε τον Τούρκο στρατιωτικό και επιχείρησε να τον συλλαβει, ωστε να αποτρεψει τα σχέδιά του. Όπως αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην εντολή παράδοσης, φέρεται να βούτηξε στο ποτάμι, και αφού κολύμπησε στο νερό …εξαφανίστηκε. Η οικογένειά του συνελήφθη από τους Τούρκους χωροφύλακες ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Συνολικά 135.000 άνθρωποι διώκονται στην Τουρκία κατηγορούμενοι για συνεργασία με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Από τις Τουρκικές Αρχές, 93.248 κρατούνται δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης, 46.274 έχουν κανονικά προφυλακιστεί και αναμένουν τις δίκες τους. Επιπλέον, έχουν διωχθεί 7.316 πανεπιστημιακοί και 4.070 δικαστές και εισαγγελείς.

________

* Με πληροφορίες από turkishminute.com, e-evros.gr