Άρτα: Παραβίαση προσωπικών δεδομένων για χρήστη και το ανήλικο παιδί της|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

..”Τα 13 γραμμάρια ηρωίνης βρέθηκαν στην κατοχή εξαρτημένης από ουσίες μητέρας ενός ανηλικου κοριτσιού.. η μεγαλύτερη ποινή όμως για την ίδια αλλά κυρίως για το ανήλικο παιδί της είναι.. η παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων “..

image

Ανεύθυνα άτομα που έχουν μια στρεβλή εικόνα για το τι σημαίνει είδηση και πληροφόρηση, έχουν γίνει πλέον επικίνδυνα τόσο στον τοπικό όσο και στον ευρύτερο χώρο, λόγω άγνοιας ή ηλιθιότητας ή προβλημάτων που ανήκουν στην αρμοδιότητα ψυχιάτρων.
Το διαδίκτυο διευκολύνει την παράνομη δράση τους αφού ενίοτε παραβιάζουν και το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αφού το νομικό καθεστώς είναι χύμα και δαιδαλώδες.
Τελευταίο θύμα της αδηφάγου συμπεριφοράς τους, μια πολύ όμορφη γυναίκα από την Άρτα που είχε παντρευτεί Πρεβεζάνο και έκανε μαζί του ένα κοριτσάκι, ενώ μετά άρχισαν οι αντιδικίες και τα δικαστήρια.
Πρόκειται για μια γυναίκα που ήταν γνωστό σε όλους ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και που οι αστυνομικοί της Άρτας οι οποίοι γνώριζαν την εξάρτησή της, την κατέβασαν από λεωφορείο που πήγαινε προς Αθήνα και βρήκαν πάνω της ναρκωτικά ενώ είχε μαζί και το κοριτσάκι της.
Οι νομικές συνέπειες που μπορεί να έχει είναι ελάχιστες, αφού η ίδια είναι αποδεδειγμένα χρήστης και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποδειχθεί εμπόριο ναρκωτικών.
Τα 13 γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν πάνω της τα ψώνισε από την Άρτα για προσωπική της χρήση αφού η Άρτα όπως έχει ξαναγράψει το PrevezaPosto, αποτελεί κέντρο προμήθειας σκληρών ναρκωτικών. Από εκεί άλλωστε προμηθεύονται ναρκωτικά όπως έχει αποδειχθεί από τις συλλήψεις που γίνονται και οι χρήστες του Νομού Πρέβεζας. Άλλωστε η γυναίκα αυτή για αρκετά χρόνια εργάζονταν σε κλαμπς της Πρέβεζας και ήταν γνωστή η σχέση της με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Η μεγαλύτερη ποινή όμως που επιφυλάσσουν κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης τόσο για την ίδια αλλά κυρίως για το ανήλικο παιδί της είναι το γεγονός ότι την καταδεικνύουν, τη ζωγραφίζουν και την κατονομάζουν, αναφέροντάς την ως «μοντέλο» και με τίτλο που της έχει αποδοθεί χάρη της προσομοίωσης της με γνωστή πορνοστάρ. Σημειώνουμε ότι πολλές φωτογραφίες δικές της με το παιδί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μιας «άρρωστης» γυναίκας, αφού οι χρήστες ναρκωτικών είναι ασθενείς και ενός ανυπεράσπιστου ανήλικου παιδιού, είναι δεδομένη.
Ποιο θεσμοί μπορούν να προστατέψουν τέτοιους ανθρώπους από την αδηφαγία ηλιθίων αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων και κανιβάλων της διαδικτυακής ενημέρωσης;
Μάλλον κανένας..

________
*PrevezaPosto.gr (ο αρχικός τίτλος του άρθρου “ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ: Κανιβαλισμός και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μιας όμορφης γυναίκας και ενός ανυπεράσπιστου παιδιού”)