Τα επεισόδια της Κερατέας .. video game – Διαδηλωτής ή Αστυνομικός (video)

Οι 128 ημέρες που η Κερατέα, αντιδρά στη δημιουργία κέντρου διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή και οι κατοίκοί της, βρίσκονται αντιμέτωποι με Αστυνομικές δυνάμεις.  Από τις 6 Δεκεμβρίου οι ταραχές έχουν μεταφερθεί σε περιβάλλον video game στο διαδίκτυο σε ρόλο διαδηλωτών, είτε Αστυνομικών.

Για πολλά χρόνια η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να χτίσει μια τεράστια “σκουπιδούπολη”, έξι χιλιόμετρα από την Κερατέα, μια μικρή πόλη νοτιοανατολικά της Αθήνας. Ανήμποροι να πείσουν τους πολίτες, οι κυβερνώντες αποφάσισαν να προχωρήσουν με την απόφαση. Το Δεκέμβριο του 2010, τα ΜΑΤ εστάλησαν να εισβάλουν στην Κερατέα και τις γύρω πόλεις. 

Ο πληθυσμός εξέλαβε την κίνηση ως ‘αιτία πολέμου’ και αντέδρασε αναλόγων. Για περισσότερους από τέσσερις μήνες, το εργοτάξιο, οι δρόμοι, τα χωράφια και η πόλη μετετράπησαν σε πεδίο μάχης όπου κάθε πολίτης – από ιερείς ως και συνταξιούχους – μετείχαν στον κλεφτοπόλεμο απέναντι στο κράτος“.

Είναι η εισαγωγή του video game “Riot” στο παιχνίδι Κερατέα  βασισμένο στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2010, ενώ έχουν ξεκινήσει οι ταραχές.

Ο χρήστης του videogame έχει την επιλογή να “γίνει ” διαδηλωτής, αλλά και της “Αστυνομικός” των ΜΑΤ.

keratea

Στο ίδιο παιχνίδι υπάρχει και σενάριο για τους “Αγανακτισμένους” της Ισπανίας ή τη λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στην Αίγυπτο. (φωτό)

Το Riot είναι ένας εξομοιωτής σε εικονική πραγματικότητα βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα αναφορικά με κοινωνικοπολιτικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο.

Το παιχνίδι εμπνεύστηκε ο κινηματογραφιστής Λέοναρντ Μενκιάρι. Ο Ιταλός ισχυρίζεται πως έχει βιωματική εμπειρία σε ξεσηκωμούς και μέσα από τα videogames, προσδοκία του να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τα πραγματικά γεγονότα  και τους πρωταγωνιστές τους.

Το gameplay της ‘Πολιτικής αναταραχής: Κερατέα”

Οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού κατόρθωσαν να ανεβάσουν το παιχνίδι στην πλατφόρμα Steam, για περιβάλλον Windows, τη μεγαλύτερη για διανομή παιχνιδιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η ανάρτηση έγινε στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλατφόρμα για το βιντεοπαιχνίδι.
Η ομάδα του παιχνιδιού θέλει να μεταφέρει το Riot και σε περιβάλλον Android και IOS, ωστόσο δεν διαθέτει το ανάλογο μπάτζετ, καθώς η προσπάθεια- έως τώρα- χρηματοδοτήθηκε το 2013 μέσω crowdfunding, από το οποίο προέκυψε το ποσό των 36.139 δολαρίων.