Ο γιος των τρομοκρατών – Η ευθύνη της επιμέλειας του σε πλαίσιο Νομικής ορθότητας και κοινωνικού Δικαίου

Πήρε το όνομά του από το πιο στενό “σύντροφο” των γεννητόρων του, ο οποίος έπεσε νεκρός σε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς.. Γεννήθηκε σε καθεστώς εγκλεισμού και άρχισε να γνωρίζει τον κόσμο υπό το καθεστώς της φυγοδικίας .. Σήμερα πριν καν αρχίσει να καταλαβαίνει το  κοινωνικό πλαίσιο βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης, εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για την ανατροφή του.

Οικογενειακή ευθύνη για ποινικές παραβατικές συμπεριφορές δεν υπάρχει. Για το κράτος δικαίου το κοινό ποινικό, και η τρομοκρατία επισείουν ποινές με διαβάθμιση στην ποινική μεταχείριση των δραστών.  Διάλογο με τρομοκράτες δεν κάνεις- είναι η θέση που εκφράζει και το nantiareport.gr- καθώς έχουν επιλέξει-από τη στιγμή που “βγήκαν” στο ένοπλο Αντάρτικο πόλης- να είναι “μοναχικοί λύκοι” και από την πρώτη ριπή του όπλου και την πυροδότηση στον εκρηκτικό μηχανισμό, με προβλεπόμενες συνέπειες- καταστροφή και θάνατο -απώλεσαν κάθε δικαίωμα στα.. (ανθρώπινα) Δικαιώματα που ο κάθε πολίτης έχει, από γεννήσεως του.

Με αυτή την Αρχή, οι δύο γεννήτορες του 6άχρονου Λάμπρου, Μαζιώτης και Ρούπα, δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν τις επίσημες Αρχές του κράτους. Έχουν επιλέξει το “ένοπλο αντάρτικο πόλης” ως στάση ζωής τους- στους συνωμοτικούς κανόνες τους “επιβάλουν” οι επιλογές τους- και η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία όταν είσαι μέρος της κοινωνικής δομής, όπως το διατυπώνουν μέσα από τις προκηρύξεις και τα μανιφέστα που υπογράφουν . Οι ίδιοι που αρνούνται τις Αρχές και το Δημοκρατικό θεσμό, βρίσκονται να εκβιάζουν την επίσημη πολιτεία με απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια του ανήλικου γιου τους, στην οικογένεια της γυναίκας που τον γέννησε. “Είμαστε σε πόλεμο. Μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Η επανάσταση συνεχίζεται“, είναι απόσπασμα από το πολιτικό μανιφέστο της Πόλας Ρουπα, κείμενό της διάβασε σε δημόσιο διάγγελμα, έξω από το Αστυνομικό Μεγάλο της Λ. Αλεξανδρας, η αδελφή της.

Για τους ενόπλους αντάρτες πόλης, οι “δεσμοί” και οι “εξαρτήσεις”, δεν περιλαμβάνονται στο modus vivendi που έχουν επιλέξει. Ωστόσο από τις καταλήψεις του ’95, Μαζιώτης και Ρούπα επιλέγουν τη “συντροφικότητα” και στην πραγματική ζωή τους εκτός από τις δράσεις της Οργάνωσης.

Ο 6άχρονος Λάμπρος της Πόλας και του Μαζιώτη, έλαβε το όνομά του, “εις ανάμνησιν” του “λευκού τρομοκράτη” Λάμπρου Φουντα. Στενός “σύντροφος” του Νίκου Μαζιώτη (έπεσε θανάσιμα τραυματισμένος σε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς στο Παγκράτι)  και αποτέλεσε – ίσως – την “πυροδότηση” ενεργοποίησης του Επαναστατικού Αγώνα. Το 2010 όταν η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί την εξάρθρωση της πρώτης γενιάς του Επαναστατικού Αγώνα, η Πόλα Ρούπα βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, οδηγείται στη φυλακή και λίγους μήνες μετά γεννιέται, ο γιος των τρομοκρατών.

Για τον 6άχρονο σήμερα Λάμπρο, η ανατροφή του από τους φυσικούς του γεννήτορες, διαμορφώνεται σε καθεστώς φυγόδικης παρανομίας. Τα τελευταία δυο χρόνια, ο Νίκος Μαζιώτης έγκλειστος στις φυλακές κατάδικος για τρομοκρατία, με την Πόλα Ρούπα -επικηρυγμένη για 1 εκ. ευρώ- να φυγοδικεί μέχρι τη σύλληψή της (05/01) έχοντας πάντα μαζί της τον ανήλικο γιο της, να τον θέτει σε “άμυνα ζώνης” για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της. Η ίδια σε αντεπιχείρημα έναντι του “κοινωνικά ορθού” που επιβάλει το “κοινωνικό συμβόλαιο” -που ορίζει την ομαλή συνύπαρξη της κοινωνίας στις Αρχές νομιμότητας της εξουσίας του κράτους με τους πολίτες- επιλέγει να “εκβιάζει” τους κυβερνώντες και τις Αρχές Τάξης, σε μια (παρα)λογ(ικ)ή “μητροκτόνου” να ζητάει επιείκεια του Δικαστηρίου, ως “ορφανός από μητέρα”-.

Σε μια αρχή ζωής, ο 6άχρονος Λάμπρος κλήθηκε να προσδιορίσει τις Αξίες και τις Αρχές, τις έννοιες, τους όρους και τους Νόμους, σε ένα καθεστώς φυγόδικης παρανομίας. Σήμερα, βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης, από το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σε θάλαμο του Παίδων, χωρίς να καταλαβαίνει πολλά, εν αναμονή για τη συγκρότηση του Συμβουλίου υπό την Εισαγγελέα ανηλίκων να κρίνει την κηδεμονία του.

Ίσως και να είναι η πλέον κρίσιμη απόφαση για το Δικονομικό μας Σύστημα η απόφαση για τον 6άχρονο Λάμπρο με τους δύο γεννήτορές του, κατάδικοι και έγκλειστοι για δράσεις του Ένοπλου Αντάρτικου πόλης- στις Οργανώσεις του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών- η οποία ενδεχομένως ορίσει την πορεία της ζωής του, την οποία στα πρώτα του βήματα οι γεννήτορές του, επέλεξαν να (του) “(προ)διαγράψουν” τις όποιες επιλογές, στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα… ως μονόδρομο.

Νάντια Αλεξίου