Νεκρός στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης

Νεκρό  τον ετόπισαν συγκρατούμενοί του.

Στα λουτρά του Ψυχιατρείου του Κορυδαλλού, εντόπισαν νεκρό τον 46άχρονο Θεόφιλο Σεχίδη συγκρατούμενοί του (12/02) το πρωί.

Τον Αυγουστο του 1996, η Ελλάδα παρακολουθεί την επικαιρότητα, αιφνιδιασμένη από το βίαιο και αποτρόπαιο έγκλημα, με δράστη τον 24άχρονο- τότε φοιτητή Θεολογίας, Θεόφιλο Σεχίδη, και θύματα πέντε μέλη της οικογένειας του, τα οποία δολοφόνησε και στη συνέχεια τους έφαγε.

ΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ_Ι

Ο Θεόφιλος Σεχίδης, καταδικάζεται ομόφωνα στις 20 Ιουνίου του 1997 από την Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δράμας, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή ,της περιύβρισης νεκρού, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, οπλοκατοχής και του επέβαλε πέντε φορές ισόβια κάθειρξη.

Δικάζεται με συνήγορο αυτεπαγγέλτως διορισμένο, καθώς ο κατηγορούμενος δεν επιθυμούσε νομική εκπροσώπηση. Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος Θεόφιλος Σεχίδης, υποστήριξε ότι διέπραξε τις δολοφονίες καθώς πίστευε ότι ήταν υιιοθετημένος και δεν του αποκάλυπταν την ταυτότητα της βιολογικής του μητέρας. Ενωπιον του Δικαστηρίου δήλωσε ότι δεν μετανιώνει καθόλου για τις πράξεις του. Κατά της απόφασης άσκησε Έφεση, την οποία απέσυρε ένα χρόνο αργότερα, καθώς υποστήριξε ότι ήταν νομικός χειρισμός του συνηγόρου του, και ο ίδιος είχε υποκύψει στις πιέσεις του. Η υπόθεση έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα με την επικίυρωση της πρωτόδικης απόφασης.

Στις 8 Αυγούστου του 1996, Αστυνομικοί εισβαλλουν το διαμέρισμα του 24άχρονος -τότε- φοιτητή, Θεόφιλου Σεχίδη, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, και τον συλλαμβάνουν. Τον ακούνε να τους ομολογεί ότι στις 19 και 20 Μαΐου, είχε δολοφονήσει το θείο, τους γονείς του, την αδελφή και τη γιαγιά του, στη Θάσο. «Ήθελαν να με σκοτώσουν και πρόλαβα να τους σκοτώσω εγώ. Ήταν άρρωστοι», αναφέρει ο τύπος της εποχής, να αναφέρει στην απολογία του.

ΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑjpgΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑ_ΙΙΙΙjpgΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑ_ΙΙjpgΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑ_ΙjpgΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑ_vΙΙΙ.jpgΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑ_vΙΙ.jpg

ΣΕΧΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ_ΜΑΚΕΛΕΙΟ_ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑΣΟΣ_ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ._ΑΡΘΡΑ_vΙjpg

Στο Θεόφιλου Σεχίδη, αποδίδεται από τον τύπο της εποχής ο χαρακτηρισμός ως “μακελάρης της Θάσου”. Τα τελευταία χρόνια, αντιμέτωπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβημα και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πριν σχεδόν ένα χρόνο, σε ηλικία 45ετών, είχε εξετασθεί το ενδεχόμενο να του χορηγηθεί υφ’ όρων απόλυση, διαδικασία που δεν ολοκληρώθηκε. Ως μόνιμη διεύθυνση διαμονής είχε δηλώσει την οικια της εν ζωής εξαδέλφης του στη Θάσο, καθώς πλεον δεν είχε στην κατοχή του, κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Οι ψυχίατροι που τον παρακολουθούσαν για πέντε μήνες, είχαν διαγνώσει ότι έπασχε από σχιζοτυπική διαταραχή, ενώ δεν τον έκριναν σχιζοφρενή. Στο πόρισμα τους, σημείωναν ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να αναπτύξει σχιζοφρένια, χωρίς να έχει διαγνωστεί.
Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο ομόφωνα Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η απόφαση αυτή απάντησε κυνικά ότι πέντε φορές ισόβια σημαίνει μια φορά ισόβια.