Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί, εντάχθηκαν στο προσωπικό της ΕΛΑΣ

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί, εντάσσονται στο προσωπικό της ΕΛΑΣ. Θα υποστηρίξουν επιστημονικά και συμβουλευτικά δέκα Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, ενώ πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι να διευρυνθεί -μελλοντικά- και σε αλλες Υπηρεσίες της ΕΛAΣ. psixologoi_ΕΛΑΣ

Δέκα ψυχολόγοι και δέκα κοινωνικοί λειτουργοί, εντάχθηκαν (21/12) στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, και τοποθετήθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Κυψέλης, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Α΄Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Περάματος, Αγίας Βαρβάρας και Α΄Αχαρνών. Ενώ επτά ακόμα επιστήμονες, -ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού- έχουν τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, σε ενίσχυση υποστήριξης των επιτροπών ασύλου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά εικοσιεπτά ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι καλούνται να συνδράμουν το έργο της ΕΛΑΣ, στη διαχείριση περιστατικών αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας και να παρέχουν αρωγή σε ειδικές περιπτώσεις, θυμάτων, κακοποιημένα ανήλια, θύματα βιασμού, ενδοοικογενειακής βίας, εμπορίας ανθρώπων, άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά κλπ.

Η πρόσληψη των ψυλοχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της ΕΛΑΣ, έγινε με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ, με συγχρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α. για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε (21/12) με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς, αναφέρθηκε στη συμβολή τους στην επιστημονική  υποστήριξη υποθέσεων Αστυνομικής διερεύνησης, ενω τόνισε ότι η ένταξή τους στο προσωπική της ΕΛΑΣ, αποτελεί «ποιοτικό δείκτη», που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.