Ψαρά: Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται επιχειρεί η Πυροσβεστική

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι θυελλώδεις άνεμοι ωστόσο, δεν επιτρέπουν την συνδρομή από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

image

Συνεχίζεται από τις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (07/07) το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς στα Ψαρά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μοναστήρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά την ολονύκτια μάχη έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο με το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να εντοπίζεται στην περιοχή Αχλαδόκαμπος (βορειοανατολικά του λιμένα Ψαρών).
Σε δηλώσεις του στον «π» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Ιάκωβος Αρχοντάκης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη ενώ υπήρξε κατηγορηματικός ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ιδιοκτησίες.
Στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα, 1 τύπου Kamov κι ένα Super Puma που ήρθε από την Αθήνα και μετέφερε 15 άτομα της ΕΜΑΚ. Παράλληλα έχουν σταλεί δυνάμεις από τη Χίο με ένα όχημα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.
Παρά πάντως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο τους με τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα να αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία της προσθαλάσσωσης.
«Αν δεν είχαμε αυτές τις καιρικές συνθήκες η πυρκαγιά θα είχε τελειώσει με το πρώτο φως της ημέρας», δήλωσε ο κ. Αρχοντάκης δηλώνοντας αισιόδοξος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
_________
*Παντελής Φύκαρης/ PolitisChios.gr