"Ψήφο εμπιστοσύνης" ζητούν να ρίξουν οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Με γραπτό αίτημά τους, για χορήγηση  έκτακτης άδειας, ώστε να παραβρεθούν (08/10) στη Βουλή κατα τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσουν, ζήτησαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα των προφυλακισμένων στις φυλακές Κορυδαλλού βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα εξεταστεί από την Εισαγγελέα επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος και θα αποφασίσει τη χορηγηση ή μη της έκτακτης άδειας. Σε αντίστοιχη Κοινοβουλευτικά διαδικασία ωστόσο-κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς τον Ι. Στουρνάρα που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάρτιο-, το αρμόδιο Συμβούλιο των Φυλακων είχε απαντήσει αρνητικά στο σχετικό αίτημα των τριών -τότε- προφυλακισμένων Βουλευτών, ενώ Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ελαβαν τη σχετική άδεια για τη συμμετοχη τους σε κοινοβουλευτικές πράξεις, εγκρίθηκε μόνο για την εξέτασή της άρσης ασυλίας τους από την Ολομέλεια.
Αίτημα στο αρμόδιο Συμβούλιο των  φυλακών Κορυδαλλού, έχουν υποβάλλει οι προφυλακισμένοι-  Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυση Αυγη Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Βουλευτές Ηλίας Κασσιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Νίκος Μίχος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
image

Ανάλογο αίτημα δεν έχει υποβάλει ο επίσης προφυλακισμένος ανεξαρυητος Βουλευτής εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή, έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, Στάθης Μπούκουρας, ο συνήγορος του οποίου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε την παραίτηση του από την υπεράσπιση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport