Χτύπησαν Αστυνομικό στο κεφάλι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ- Τρεις Αστυφύλακες τραυματίες

Αιφνιδιασμό στις Αστυνομικές δυνάμεις, προκάλεσαν μέλη του ΠΑΜΕ, όταν το πρωί της Παρασκευής (08/01) έφτασαν με τουριστικά λεωφορεία, στην Ηρωδου Αττικού και στη συνέχεια κινήθηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε επεισόδια που ακολούθησαν τρεις Αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από τα μέλη του ΠΑΜΕ..

Διαδηλωτές αφαίρεσαν το κράνος Αστυνομικού των ΜΑΤ και τον χτυπούσαν ενώ βρισκόταν στο έδαφος στα επεισόδια (08/01) στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τα “λουλουδάδικα”. Είναι ένας από τους συνολικά πέντε τραυματίες Αστυνομικούς της ΔΥΑΤ(ΜΑΤ- ΥΜΕΤ).

Ωστόσο αν κάποιος παρατηρήσει τα πλάνα που έχουν καταγράψει τα όσα εξελίχθηκαν έξω από τη Βουλή, διακρίνει τη διμοιρία ΥΜΕΤ με 9 αστυφύλακες “μοιρασμένη” για να διαχειριστούν πορεία 700 μελών του ΠΑΜΕ που εφορμούσαν κατά των Αστυνομικών της διμοιρίας. Απο την επίθεση είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 Αστυφυλάκων- ένας στο κεφάλι (προηγουμένως οι διαδηλωτές είχαν αφαιρέσει το κράνος και τον χτυπούσαν ενώ βρισκόταν στο έδαφος), χωρίς οι τραυματισμοί να είναι σοβαροί. Στην επίθεση των μελών του ΠΑΜΕ, ο φραγμός υποχώρησε και οι συγκεντεωμένοι προχώρησαν πεζή στον απεγκλωβισμό των μελών του ΠΑΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εύλογη απορία, τίθεται από τους ενστόλους καθώς οι διμοιρίες είναι πρακτικά αποδεκατισμένες με διάθεση στα νησιά, στα Κέντρα Κράτησης, ενισχυτικές κλπ. και στη συγκεκριμένη προγραμματισμένη κινητοποίηση, δεν επαρκούσαν οι διμοιρίες στη διάθεση μέτρων και χρειάστηκε να “συνταχθεί” για να διατεθεί σε συνδρομή της μισής διμοιρίας ..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport