Χρ.Ξηρός: " Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα.." απειλεί ο κατάδικος τρομοκράτης.

Στην Αντιτρομοκρατική κρατείται ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα προς εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης του, ως δραπέτης φυλακών (07/01 2014).

Ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, με την έξοδο του από τη ΓΑΔΑ, μετέφερε δήλωσή του πελάτη του, στην οποία εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και σε όσους ακολουθούν.
Ολόκληρη η δήλωση του Ξηρού αναφέρει:
«Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνησητων δοσιλόγων. Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.
Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσιλόγων Σαμαρά – Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας Αγώνας».

Αναφερόμενος στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε «όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

Επεσήμανε ωστόσο ο συνήγορος του τρομοκράτη, ότι ο.πελάτης του “δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης”. Ενώ υποστήριξε ότι ” ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του” και πρόσθεσε ότι “ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς”όπως μετέφερε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Ραγκούση, το απόγευμα (04/01-17.00) αναμένεται η μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport