ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Νέα διορία στους Ρομά, να επιτρέψουνε την κατεδάφιση.Κλειστή από Αγ.Παρασκευή η Λ.Μεσογείων.

Νέα διορία προς τους Ρομά έως τις 12.00 (30/09) να επιτρέψουν την κατεδάφιση 6 από τα 12 εγκαταλελειμμένα σε σύνολο 66 τσαντιριών παραπηγματων- στον καταυλισμού Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι. Οι Ρομά έχουν αποκλείσει το κατερχόμενο της Λ.Μεσογείων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου είχε προηγθεί νωρίτερα σύσκεψη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της εποπτεύουσας Εισαγγελέως, Εκπροσωπων των Ρομά και της Περιφέρειας, προκειμένου να εκπονηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Νωριτερα η πρόταση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ.Αγγελάκα, σε συνεννόηση με την εποπτεύουσα Εισαγγελέα, προς τους Ρομά, περιλάμβανε πρόταση για την παράταση παραμονής στο χώρο για 6 επιπλέον μήνες, ωστόσο οι Ρομά απέκλεισαν στο μήκος της Λ.Μεσογείων στο κατερχόμενο προς Αθήνα. image

Στο ενδεχόμενο να προκληθεί τραυματισμός και λόγω της επικίνδυνης κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, η κυκλοφορία στη Λ.Μεσογείων έχει διακοπεί από το ύψος της πλ.Αγ.Παρασκευής στο κατερχόμενο προς Αθήνα.
Η αποφαση κατεδαφισης έχει ληφθεί σε εφαρμογή Εισαγγελικής παραγγελίας με καταληκτική ημερομηνία (30/09), για την κατεδάφιση 12 εγκαταλελειμμένων από τα 66 παραπηγματα και τσαντίρια που βρίσκονται παράνομα στην περιοχή τα τελευταία 35χρονια από το 1971.

Πηγή φωτο #Μ.Συναδινός

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport