ΧΑΛΑΝΔΡΙ : Ελεγχόμενη σε αυτοσχέδια βόμβα. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα.

Ελεγχόμενη έκρηξη σε βόμβα, η οποια πυροδοτήθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

image

Ολοκληρώθηκε (10/12-07.30) η ελεγχόμενη έκρηξη από το ΤΕΕΜ. Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες είχαν τοποθετήσει και πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίο εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο ωρολογιακός μηχανισμός αποτελούμενος από εκρηκτική ύλη με πλήρη συδεσμολογια -ζελατοδυναμητιδα (εκρηκτική ύλη) πυροκροτητη ρολόι και καλώδια- είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί καφέ,  μέσα σε σακίδιο.
Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει με τηλεφωνικές κλήσεις σε δύο εφημερίδες, με χρονικό περιθώριο 30 λεπτών (10/12-05.35) για τοποθέτηση και πυροδότηση ΑΕΜ. Όπως ανέφεραν η πράξη είναι “σε ένδειξη αλληλεγγύης,  του κατάδικου αντιεξουσιαστή υπόδικου αντιεξουσιαστή απεργού πείνας.
Στο σημείο μετέβη περιπολικό της ΑΔ, και η περιοχή αποκλείστηκε,  στη συμβολή της Παλαιολόγου με την Αγίας Παρασκευής στο Χαλάνδρι. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνηση εντοπισμού τυχόν αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού.
image

Από τις καμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος, έχει καταγραφεί ένας νεαρός μετρίου αναστήματος με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, να τοποθετεί το σακίδιο με τον ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του υποκαταστήματος.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, η συγκεκριμένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης ακολουθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα- μετά την τοποθέτηση παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην οδό Αμερικής (10/04 2014) από τον Επαναστατικό Αγώνα. Είχε ακολουθήσει η αποστολή εκρηκτικού βιβλίου στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας (29/04 2014)
στον οποίο ΙΧΕ απομονωθεί δακτυλικό αποτύπωμα του «Μανώλη» της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού και το δίκτυο των ασύλληπτων «Πυρήνων».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport