ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Εισαγγελική διορία στους Ρομά, να αποχωρήσουν

Διορία μέχρι τις 09.30 (30/09) από την εποπτεύουσα Εισαγγελέα, να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό οι Ρομά του καταυλισμού Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι. Οι Ρομά έχουν αποκλείσει το κατερχόμενο της Λ.Μεσογείων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της εποπτεύουσας Εισαγγελέως, και εκπροσώπους της Περιφέρειας, προκειμένου να εκπονηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Νωριτερα η πρόταση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ.Αγγελάκα, σε συνεννόηση με την εποπτεύουσα Εισαγγελέα, προς τους Ρομά, περιλάμβανε και την παράταση παραμονής στο χώρο μεταστέγαση για 6 επιπλέον μήνες, ωστόσο οι Ρομά απέκλεισαν στο μήκος της Λ.Μεσογείων στο κατερχόμενο προς Αθήνα.
Η αποφαση κατεδαφισης έχει ληφθεί σε εφαρμογή Εισαγγελικής παραγγελίας με καταληκτική ημερομηνία (30/09), για την κατεδάφιση 12 εγκαταλελειμμένων από τα 26 παραπηγματα και τσαντίρια που βρίσκονται παράνομα στην περιοχή τα τελευταία 35χρονια.
image

Από τα ξημερώματα (30/09) στο χώρο του καταυλισμού, πίσω από το Νομισματοκοπείο, επικρατεί ένταση, με περίπου 40Ρομά οι οποίοι διαβιουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου – αντιδρούν στα σχέδια της κατεδάφισης – να εχουν στησει οδοφραγματα στα οποία έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και έκλεισαν τμημα του δρόμου στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία.
Με εντολή της Εισαγγελέως η οποία βρίσκεται στο χώρο, κλήθηκε (30/09-08.00) στο χώρο να μεταβεί Αστυνομική Δύναμη.
Από νωρίς το πρωί (30/09-05.00) οργανώσεις (ΚΕΕΡΦΑ) είχαν προαναγγείλει κινητοποιήσεις ενάντια στην επικείμενη επιχείρηση κατεδάφισης 12από τα τσαντίρια και παραπηγματα του καταυλισμού, η οποία είχε προγραμματισθεί (30/09)με σχετική Εισαγγελική απόφαση.

Πηγή φωτο #Μ.Συναδινός

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport