Χαλάνδρι: Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη

Τα άτομα επέρριψαν τρικάκια και προσήχθησαν.

Ρουβίκωνας_ΓερμανόςΠρέσβης

Ομάδα δέκα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιχείρησαν “καταδρομική” εισβολή στην κατοικία του Γερμανού Πρέβση (25/11- 17.45). Τα άτομα, απέρριψαν τρικάκια ως μέλη του Ρουβίκων.  Στην κατοχή τους έιχαν πανό, το οποίο άνοιξαν, και το οποίο εγκατέλειψαν στο σημέιο, προκειμένου να διαφύγουν. Παρέμειναν ελάχιστα λεπτά (μόλις 1,5λεπτό) εξωτερικά της περίφραξης, ενω οι πόρτες παρέμεινα κλειστές. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη η Αστυνομία, ενώ τα άτομα ειχαν αποχωρήσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ακολούθησαν 7προσαγωγές.

Σε κείμενο το οποίο ανήρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ελεύθερο διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρονται στις επιλογές της Γερμανίας, και στους χειρισμού της στο μεταναστευτικό. Εκτενή αναφορά γίνεται απο τους συντάκτες του κειμένου και στο φράχτη στον Έβρο. Στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελέυθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκων έχουν αναρτήσει σχετικό βίντεο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία (χωρίς ήχο) στο οποίο καταγράφεται η μετάβαση η απόπειρα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων να υπερπηδήσουν την εξωτερική περιφραξη, η παραμονής τους στο σημείο και η αποχώρησή τους με δίκυκλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατοικία ανήκει στην Προσβεία της Γερμανίας, ωστόσο ο Πρέσβης τον τελευταίο 1,5χρόνο- μετά την τρομοκρατική ενέργεια (2013) από την “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, όταν ειχαν βαλλει με kalashnikovs, είχαν περισυλλεγεί 60 κάλυκες- διαμένει σε διαφορετικό χώρο, και σε άλλη περιοχή. Στο οίκημα -σήμερα- διαμένει μόνο ένας οικονόμος- κηπουρός.