ΧΑΚΙΔΑ: Προφυλακιστεοι για τη δολοφονία του 83χρόνου.

Το δρόμο για τιε φυλακές πήραν μετά την απολογία τους οι συλληφθέντες για τη δολοφονία, τη διάρρηξη, και τη ληστεία σε βάρος του 83χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη και τον τραυματισμό της 94χρονης συντρόφου του (07/09) στη Χαλκίδα.

Δύο Βούλγαροι-πατέρα και γιος, ηλικίας 50και  26 ετών- συνελήφθησαν ως δράστες διάρρηξης στο  διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου διέμενε το ζευγάρι στη Χαλκίδα. Αρχικα αιφνιδίασαν τον υπέγηρο άνδρα, τον έδεσαν και άσκησαν βία σε βάρος του, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θανατο, ενω τραυμάτισαν την 94χρονη σύντροφο του.
Κατά την προανακριση διακριβωθηκε η εμπλοκή δύο κατοίκων της περιοχής- 38 και 55 ετών και συνελήφθησαν. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια στις ανωτέρω εγκληματικές πράξεις, όπως επίσης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.
Όπως προέκυψε, κατά την προανάκριση, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Ζωής και Ιδιοκτησίας, της  Ασφάλειας Αττικής, ο 55χρονος, θεωρώντας ότι οι δυο ηλικιωμένοι κατείχαν μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, επινόησε και οργάνωσε, με τη σύμπραξη του 38χρονου, το σχέδιο και ανεθεσε στους Βουλγαρους τη διάρρηξη και ληστεία σε βάρος του 83χρονου. Με το αυτοκίνητο του 38χρονου, μετέφεραν (07/09) τους Βουλγάρους στην πολυκατοικία όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι.
Οι δύο Βούλγαροι, εισήλθαν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και κρύφτηκαν, ενώ μόλις ο 83χρονος επέστρεψε στην οικία του και ξεκλείδωσε την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος, του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά ασκώντας σε βάρος του σωματική βία, ενώ τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να επέλθει ο βίαιος θάνατός του, από ασφυξία.
Η παρουσία των δραστών έγινε αντιληπτή από την 94χρονη, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να της επιτεθεί, να την χτυπήσει και να την φιμώσει.
Οι δύο Βούλγαροι, ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος, βρήκαν και αφαίρεσαν περίπου 350 ευρώ, διέφυγαν με τους  συνεργούς τους, οι οποίοι επιτηρούσαν εξωτερικά το χώρο της πολυκατοικίας, σε χρέη «τσιλιαδόρου». κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, εμφανιζοντας ως κίνητρο τη ληστεία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράβασης του τελωνιακού κώδικα και κατά περίπτωση της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν σε κατ οίκον έρευνες,
τρία κυνηγετικά όπλα, μαχαίρι, δύο στιλέτα και λάμα από χαρτοκόπτη, 256,5 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και οκτώ λαθραία πακέτα τσιγάρων. Τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν οι δύο Βουλγαροι, κουκούλα τύπου full face, και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, εντοπίσθηκαν στο σπίτι όπου διέμεναν καθώς και έντεκα κινητά τηλέφωνα και  ένα tablet .

Σε συνέντευξη τύπου (10/09) στην ΑΔ Χαλκίδας από τον ΑΔ Λάμπρο Χουλιάρα και το Δ/κτη Ασφαλείας -Αστυνόμο, Σπύρο Βαλσάμη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport