Φυλακές Δομοκού: Μεταγωγή των Δ.Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά.

Μετά το Ν.Μαζιώτη, στις φυλακές Δομοκού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς (02/01). Αντέδρασαν οι Τζωρτζάτος και Γιωτόπουλος.

Ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Βασίλης Τζωρτζάτος και ο Κώστας Γουρνάς του Επαναστατικού Αγώνα, κρίθηκαν για μεταγωγή (02/01) στις φυλακές τύπου Γ στο Δομοκό.

Οι μεταγωγές τους από τις φυλακές του Κορυδαλλού ειχαν προγραμματισθεί πριν την αλλαγή του έτους, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες, και η χιονόπτωση στο Δομοκό, ανέβαλε τη μεταγωγή.

Τις πύλες των φυλακών υψίστης ασφαλείας, πέρασε (29/12) ο Ο Νίκος Μαζιώτης, κι ενας αλλοδαπός βαρυποινίτης. Συνολικά 11κρατούμενοι έχουν μεταχθεί στις φυλακές του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεταγωγή είχε προγραμματισθεί η μετακίνηση των κατάδικων τρομοκρατών, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Βασίλη Τζωρτζάτου, οι οποίοι αρνήθηκαν να βγουν από τα κελιά τους, καθυστερώντας τη διαδικασία μεταγωγής. Στη συνέχεια ο Τζωρτζάτος, επικαλέστηκε λόγους υγείας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ενώ ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ζήτησε ακρόαση από τον Εισαγγελέα, αρνούμενος τη μεταφορά του.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας είχε εκδώσει παραγγελία για μεταγωγή 21 κρατουμένων- 16 αλλοδαποί και 6 Έλληνες -από φυλακές της χώρας στις φυλακές του Δομοκού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν μεταχθεί 14 κρατούμενοι και αναμένεται η μεταφορά άλλων επτά εγκλείστων.

Με σποφαδη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., 110 αστυνομικοί έχουν πάρει φύλλα πορείας και θα αναλάβουν κανονικά καθήκοντα στις φυλακές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέλαβε τη δέσμευσή για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Η μεταγωγή τρομοκρατών και βαρυποινιτών του κοινού ποινικού δικαίου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε από συγκεκριμένους χώρους, ενώ σε υψηλή ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛΑΣ στο ενδεχόμενο εκδήλωσης εμπρηστικών ή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport