ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Αρχιμανδρίτης, επιτέθηκε σε Αρχιφύλακα.. σε έλεγχο για ταχύτητα.

Γυναίκα Αρχιφύλακας, σταμάτησε για έλεγχο όχημα, οταν εντοπίσθηκε ο οδηγός να έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, και δέχθηκε επίθεση.. από Αρχιμανδρίτη.

Σε μπλόκο της Τροχαίας(28/09) για ελέγχους ταχύτητας, γυναίκα Αρχιφύλακας, στάθμευσε όχημα στο οποίο επέβαιναν τρια άτομα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Κάστρου . Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οδηγός του οχήματος, ήταν ο  Αρχιμανδρίτης Ιγνατιος Σάπιος, ο οποίο ανήκει σε Μονή της Φθιώτιδας, με απόσπαση σε υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η 32χρονη Αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία του Αρχιμανδρίτη- οδηγού, για να βεβαιώσει παράβαση για υπέρβαση ορίου ταχύτητας. Ενημέρωσε τον οδηγό ότι το ραντάρ “έδειξε”  157χλμ/ώρα, με υπέρβαση ορίου ταχύτητας από τον οδηγό. Ο Αρχιμανδρίτης, οπως αναφέρεται, αποβιβάστηκε από τη θέση του οδηγού, με ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς την Αρχιφύλακα, της επιτέθηκε εξαγριωμένος, απωθόντας την  βίαια, όταν για τη βεβαίωση της παράβασης, όπως προβλέπεται, του ζήτησε και το ασφαλιστήριο του οχήματος του.
Αυτόπτες μάρτυρες, περιέγραψαν ακραία συμπεριφορά από τον ιερωμένο -η συμπεριφορά του οποίου έχει προκαλέσει και στο παρελθόν τη τοπική κοινωνία- με την  Αστυνομικό να χάνει τις αισθήσεις της και τον Αρχιμανδρίτη να διαφεύγει με το αυτοκίνητο και τους συνεπιβάτες του οχήματος του. Χαρακτηριστική αναφορά περιγράφει τον Αρχιμανδρίτη, να εξαπολύει απειλές, “γνωρίζω τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ανωτάτους Αξιωματικούς και καταλαβαίνεις που θα βρεθείς…”
Η νεαρή Αστυνομικός με τα στοιχεία του οδηγου και του οχήματος του στα χέρια βεβαιώνει την παράβαση, οταν της επιτεθηκε και την απώθησε βίαια, ενώ σήκωσε το χέρι προς το πρόσωπο της, με την Αστυνομικό να καλύπτει με τα χέρι το πρόσωπο της, έχασε την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της λόγω της έντασης, να πέσει πάνω στις μπάρες και να τραυματισθει ευτυχώς ελαφρά. Στη συνέχεια ο Αρχιμανδριτης διέφυγε, ενώ στην ταραχή του αφησε στο μπλόκο της Τροχαίας τα προσωπικά του έγγραφα.
Σε βάρος του Αρχιμανδρίτη, εκδόθηκαν αναζητήσεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για απειλή, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, εξύβριση, το οποίο έληξε(29/09) χωρίς να έχει εντοπισθεί.
Από την πλευρά της η Αρχιφύλακας δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο, ενώ ερειστικός ο ιερωμένος φέρεται να έχει εξαπολύσει απειλές κι έχει εκφράσει πρόθεση να απευθυνθεί στον Αρχιεπισκοπο και στον αρμόδιο Υπουργό, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο γνωρίζει .. προσωπικά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport