ΦΘΙΩΤΙΔΑ: "Αντάρτικο" Κ.Μπακογιάννη για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων

Η αιφνιδιαστική λειτουργία τα ξημερώματα (09/09) δύο πλευρικών σταθμών διοδίων της ΠΑΘΕ, στο Μώλο και το Μπράλο (Θερμοπυλών), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, με το σύνολο των φορέων να εκφράζουν την αντίθεσή τους.

«Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ» σημειώνει σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική» όπως σημειώνει και συμπληρώνει ότι διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει «ποια είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε μία απάντηση. Αυτήν τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ», τονίζει με νόημα.

Στην περιοχή του Μώλου, όπου και εκεί ξεκίνησε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων, το απόγευμα (09/09- 16:00), οργανώνεται η πρώτη συγκέντρωση στα διόδια του Μπράλου, ενώ το πρωί (09/09) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρτοβουλία του Δημάρχου, Νίκου Σταυρογιάννη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και αποφασίστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το απόγευμα της Τετάρτης (10/09). Προαναγγελία για την κορύφωση των κινητοποιήσεων, την ερχόμενη Κυριακή (14/09) στα διόδια του Μώλου, έχουν κοινοποιήσει οι τοπικοί φορείς.

Εκτός από τα δύο πλευρικά διόδια που λειτούργησαν από τα ξημερώματα(09/09) σε Μώλο και Μπράλο, είχε προηγηθεί η λειτουργία  των πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Πελασγίας στο 255 χλμ της ΠΑΘΕ Λαμίας- Λάρισας τρία χιλιόμετρα μετά τα μετωπικά της Πελασγίας μέσα στη Φθιώτιδα. Υπό κατασκευή είναι επίσης δύο πλευρικοί σταθμοι, 5 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία στον κόμβο προς ΒΙΠΕ Λαμίας, αμέσως μετά ένα μετωπικό στο 216 χλμ στη Μαυρομαντήλα, καθώς και δύο πλευρικά διόδια λίγο πριν την Στυλίδα, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα της λειτουργίας διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι- Χαλκίδα μετά τις έντονες αντιδράσεις των φορέων.