Υπ.ΔΤ&ΠΡΟ-ΠΟ: Στην ΕΛΑΣ η μητέρα του δολοφονημένου Ε/Φ Γιώργου Σκυλογιάννη

Στην ενοπλη συμπλοκή του Ρέντη (01/03 2011, δύο Ειδικοί Φρουροί, ο Γιώργος Σκυλογιάννης, 22- και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης,23- δέχθηκαν δολοφονικά πυρά από ένοπλους δράστες. Τρία χρόνια από τη δολοφονία τους, η Ελληνική πολιτεία αποδίδει τιμή στην αυτοθυσία που επέδειξαν οι δύο Ειδικοί Φρουροί της ΔΙΑΣ, κατά την τέλεση του καθήκοντος.

ΔΙΑΣ-ΙΒάσει διάταξης, σε περιπτώσεις θανασιμου τραυματισμού ενστολου κατά την τέλεση του καθήκοντος με αυτοθυσία για την προστασία του κοινωνικού συνόλου υπηρετώντας το Σύνταγμα και τους Νόμους, δίδεται η δυνατότητα συγγενικά πρόσωπα, σε αναγνώριση της προσφοράς τους, να προσλαμβάνονται στην ΕΛΑΣ ως πολιτικό προσωπικό. ΔΙΑΣ- 01 03 2011
Τρία χρόνια απο τη δολοφονία του γιου της, η Λεμονία Παπαναστασίου, μητέρα του Γιώργου Σκυλογιάννη, με Υπουργική απόφαση- διορίζεται στην ΕΛΑΣ, ως πολιτικός υπάλληλος.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού, ωστόσο είχε δρομολογηθεί από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του ενστολου Σώματος, ωστόσο, για γραφειοκρατικούς λόγους δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΙΑΣΦονική Ενέδρα

Την 1η Μαρτιου του 2011 οι δύο νεαροί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία, έπεφταν νεκροί από καταιγισμό πυρών στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Ρέντη. Αναβάτες δικύκλου, ακολουθούσαν καταδίωξη σε κλεμμένο ΙΧΕ (Volvo) με τρεις επιβαίνοντες ύποπτοι για ληστεία, νωρίτερα στο Μενίδι.

Στον παράδρομο του Κηφισού, ο οδηγός του οχήματος αν έκοψε πορεία τα άτομα αποβιβάστηκαν και «γάζωσαν» τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δολοφονικά πυρά. Ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης μεταφέρθηκε νεκρός με τράυμα από σφαίρα στο κεφάλι στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, την τελευταία του πνοή άφησε κατά τη μεταφορά του και ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης.ΔΙΑΣ-ΧΙ

Δις ισόβια και 25ετη για τη διπλή δολοφονία
Δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25ετη ποινή κάθειρξης επέβαλε το Μάρτιο του 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τεις από τους τέσσερεις προσδιορισμένους δράστες. Για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν ο Ιωάννης Σαββίδης και ο Ανδρέας Ποφίδης, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, ενω για συνέργεια στα ίδια εγκλήματα καταδίκασαν το Γιώργο Εμερζίδη.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για την φονική ενέδρα στου Ρέντη , περιλαμβάνεται και ο Βιτάλι Τερσενίδη, ο οποίος φυγοδικεί κατά την εκδίκαση της, με την έδρα να αποφαίνεται το διαχωρισμό της δικογραφίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport