Υπόθεση Μαυρίκου: Ενδείξεις μηχανικής βλάβης στο σύστημα λαδιών του οχήματος

Ενδειξεις μηχανικής βλάβης στο σύστημα λαδιών του πολυτελούς τζιπ, που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται κατά την τεχνική εξομολόγηση στη διερεύνησης των αυτιών που προκάλεσαν την ανάφλεξη, στο εσωτερικο του.

image

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αξιολόγηση πειστηρίων  και εργαστηριακών εξετάσεων, από την Αστυνομία και τους πραγματογνώμονες της οικογένειας προκειμένου να διασπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την ανάφλεξη του SUV Porsche Cayenne που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο του εκδότη της Ακρόπολης.
Οι τεχνικοί συμβουλοι της οικογένειας βρέθηκαν  (14/06) και πάλι, στην Αττική Οδό, προκειμένου να εξετάσουν εκ νέου το σημείο -το διαχωριστικό διάζωμα, και το σημείο που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο και τυλίχθηκε στις φλόγες- σε συνδυασμό με τα ευρήματα που έχουν ήδη στην κατοχή τους, ώστε να καταλήξουν σε σαφείς ενδείξεις για τα αίτια που οδήγησαν στην ανάφλεξη συνεπεία της οποίας έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι ερευνητές εξετάζουν ξανά τα σημεία που χτύπησε η Porsche στο διαχωριστικό διάζωμα, αλλά και το σημείο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κατά την ανάλυση ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, δεν εντοπίζονται ίχνη διολιοφθοράς.

Ενδείξεις μηχανικής βλάβης στο σύστημα λαδιών του πολυτελούς τζιπ, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει τους λόγους της ανάφλεξης, με τους πραγματογνώμονες ωστόσο να μην ειναι σε θεση να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα, εντοπίζονται κατα την εξεταση των πειστηρίων από το χώρο του δυστυχήματος. Ωστοσο οο δυο τεχνικοί συμβουλοι της οικογενείας θα ειναι σε θέση να αποτυπώσουν και εγγράφως στο επίσημο πόρισμά τους τις διαπιστώσεις τους.

Καπάκια.. κουζίνας στο σημείο του δυστυχήματος
Κατά την πρόσφατη αυτοψία (12/06) των δύο τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, τα τρία μεταλλικά καπάκια τα οποία είχαν εντοπίσει επί του οδοστρώματος της Αττικής Οδού, στην πορεια του Porsche Cayenne σε απόσταση περίπου 300μετρων απο το τελικό σημείο πρόσκρουση με το διαζωμα, δεν ανήκουν στο μηχανισμό του αυτοκινήτου καθώς πρόκειται-σύμφωνα με πληροφοριες- για ..”μάτια” κουζίνας τα οποία εκτιμάται ότι βρέθηκαν στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού κατά τη μεταφορά τους, απο κάποιο άλλο όχημα.