Υπόθεση Μαυρίκος: Αυτοψία στην Αττική Οδό πραγματοποίησαν οι δύο πραγματογνώμονες της οικογένειας

Τα αίτια ανάφλεξης του οχήματος που προκάλεσε το θάνατο του Π. Μαυρίκου, αναζητούν οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια του θύματος. Οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι, πραγματοποίησαν αυτοψία στην Αττική Οδό.


image

Οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι Νικόλαος Διαμαντής και Γεώργιος Ραυτογιάννης το πρωί της Κυριακής (12/06) «σάρωσαν» απόσταση 300 μέτρων πριν το τελικό σημείο όπου ανεφλέγη το SUV ενώ περισυνέλεξαν ευρήματα τα οποία εκτιμούν ότι θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθέι κατά την προανακριτική έρευνα, για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο αυτοκίνητο και παρεσυραν στο θάνατο τον υπόδικο εκδότη.
Τρία στρογγυλά αντικείμενα με ίχνη μαυρίσματος (καπνού) εντόπισαν στο οδόστρωμα οι τεχνικοί σύμβουλοι κατά την αυτοψία τους στην Αττική Οδό (12/06) σε μικρή απόσταση, πριν από το σημείο που ανεφλέγη το αυτοκίνητο του εκδότη της «Ακρόπολης». Όπως ανέφεραν οι δύο πραγματογνώμονες, κρίνοντας μάλιστα από την οξείδωσή τους, βρίσκονται στο οδόστρωμα μέρες πριν, και εντοπίσθηκαν κοντά στο σημείο της αρχικής επαφής του αυτοκινήτου με το τσιμεντένιο διαζωμα, τα οποία με βεβαιότητα δεν ανήκουν στο Poresche Cayene που οδηγούσε. Τα ευρήματα, θα εξετασθούν σχολαστικά, καθώς όπως υποστηρίζουν οι δύο πραγματογνώμονες, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προέρχονται από μηχανισμό.
Από την ανάλυση του βίντεο από τις κάμερες διαχείρησης κυκοφορίας της Αττικής Οδού, καταγράφεται χρονικά στα 34 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που το όχημα ακινητοποιείται μέχρι τη στιγμή που εκδηλώνεται η φωτιά. Ειναι η στιγμή που ο Π. Μαυρίκος ενεργοποιεί τα αλάρμ και επιχειρεί να ανοίξει την πόρτα του οδηγού. Στη συνέχεια εντοπίζεται μικρής εστίας φωτιά κάτω από το εμπρόστιο μέρος του αυτοκινήτου, η οποία σβήνει και στη συνέχεια, μια “γυμνή” φλόγα εμφανίζεται στη εμπρόστια κολώνα του αυτοκινήτου, η οποία επεκτείνεται στο εσωτερικό του οχήματος και στη συνέχεια στο εμπρόστιο μέρος -μηχανή-.
Σύμφωνα με τα ευρήματα κατά την αυτοψία που διενήργησαν οι δύο τεχνικοι σύμβουλοι, σε αποσταση σχεδόν 300 μέτρων πριν από το σημείο στο οποίο το όχημα ανεφλέγη, δεν εντοπίζονται ευρήματα διαρροής καυσίμου πριν από το σημείο ακινητοποίησης του αυτοκινήτου. Διευκρινίζουν ωστόσο, ότι είναι δεδομένο ότι υπήρξε διαρροή, η οποία περιορίζεται τοπικά στο σημείο της πρόσκρουσης.
Οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι περισυλλέξει εξαρτήματα τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν στο αυτοκίνητο και τα οποία πιθανολογούν ότι προέρχονται από το εμπρόστιο μέρος του, βρέθηκαν διάσπαρτα στο οδόστρωμα.
Κατά την αυτοψία τους οι δύο πραγματογνώμονες εντόπισαν κηλίδες λαδιών τα οποία -όπως σημείωσαν- θα πρέπει επίσης να εξετασθούν καθώς εντοπισθηκαν στην πορεία του οχήματος, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων πριν το σημείο «επαφή» του τζιπ στο τσιμεντένιο διαχωριστικό -διευκρίνισαν ότι τα ευρήματ δεν παραπέμπουν σε «βίαιη πρόσκρουση».
Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένουν να προκύψει η κατάστασταση στην οποία βρισκόταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος ενώ το όχημά του ειχε παραδοθεί στις φλόγες. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, προσδιόρισαν τα άιτια θανάτου του εκδότη στη φωτιά ενώ δεν εντοπίσθηκαν παθολογικά ευρήματα.
Την Τρίτη (14/06) και την Τετάρτη (15/06) οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας αναμένεται να εξετάσουν από κοινού με πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών το Porsche Cayenne που οδηγούσε ο 42άχρονος εκδότης, προκειμένου να συντάξουν το πόρισμά τους.