ΥΠΕΞ: “Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς”- Η απάντηση της Ελλάδας στο προκλητικό πανό των Αλβανών

“Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA”, σημειώνει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για το προκλητικό πανό Αλβανών εθνικιστών, στο Euro 2016, πριν την εναρξη του αγώνα της Εθνικής τους ομάδας με την ομάδα της Ελβετίας.
Καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro από την ΕΠΟ, για επιβολή κυρώσεων.

image

Η πρόκληση Αλβανών εθνικιστών, μέσα στο γήπεδο της Γαλλίας… με την ανάρτηση πανό από τις κερκίδες των Αλβανών φιλάθλων πριν τη σέντρα του αγώνα της εθνικής Αλβανίας με την Ελβετία, κατά της Ελλάδας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα»

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε
«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια», τόνισε και πρόσθεσε πως «η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων».

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς»

Ενώ, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση, «προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».
Η ελληνική ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προτίθεται (13/06) θα προχωρήσει σε καταγγελία στη FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro σε βάρος της αλβανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και της αλβανικής εθνικηε ομάδας και θα ζητήσει την τιμωρία τους.
Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα το πανό κατέβηκε.