Τ.Χριστοδουλοπούλου: “Δεν είναι δικό του θέμα η κατάργηση της Σένγκεν”- Αφορμή οι δηλώσεις του Γ.Πανούση

Η πρόσφατη συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού, Γ.Πανούση ο οποίος διατύπωσε την προσωπική του άποψη, ως ενδεχόμενο ευαισθητοποίησης της Ευρώπης, για το λαθρομεταναστευτικό, ακόμα και με την ακύρωση της Συνθήκης Σένγκεν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομολόγου του, αναπληρώτριας Υπουργού Μετανάστευσης, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«H κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του κύριου Πανούση», δήλωσε (24/02) η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου,σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ομολόγου της Γ.Πανούση.
Όπως τόνισε ότι η αναπληρώτρια Υπουργός, η Ελλάδα ζητά την αλληλεγγύη των εταίρων της, και κάλεσε του πολίτες να επιδείξουν αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν την άποψη «δεν θέλουμε εμείς μετανάστες στη δική μας πόλη».
Επεσήμανε επίσης, ότι Νόμος για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή ενώ τόνισε ότι υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για την υπερψήφισή του, ακόμη και αν διαφωνήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport