Τόσκας: Κανένα αίτημα για ιδιαίτερη ασφάλεια δεν έγινε. Ο Πανούσης είχε περισσότερους αστυνομικούς από μένα|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αιχμές αναπληρωτή υπουργού Προστασίας, Νίκου Τόσκα για τις ενέργειες Πανούση. Στο “στόχαστρο” του πρώην υπουργού και η ηγεσία του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Article ImageΓια λάθος αξιολόγηση των στοιχείων που έχει ο προκάτοχός του μίλησε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφορικά με τα καταγγελλόμενα και την στάση του προκατόχου του Γιάννη Πανούση.«Πράγματι, χθες κάλεσα εγώ τον κ. Πανούση και τον κάλεσα γιατί είχε δηλώσει ότι δεν μίλησε κάποιος μαζί του για αυτά τα οποία είχαν γραφτεί. Εγώ γύριζα από την Βόρεια Ελλάδα χθες, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ό,τι θέλει από πλευράς ασφαλείας εφόσον νομίζει, εμείς δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ότι κινδυνεύει η ζωή του, αλλά εφόσον νομίζει αυτός ότι υπάρχει κίνδυνος, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να του προσφέρουμε κάθε προστασία που χρειάζεται και μάλιστα του είπα ότι αυτό θα έπρεπε να είχε ζητηθεί γιατί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα… Του είπα αν έχει στοιχεία θα πρέπει να τα δώσει στις αρμόδιες αρχές. Αυτό του είπα. Αυτά τα δύο πράγματα», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Ο διάδοχος του κ. Πανούση τόνισε πάντως για τον προκάτοχό του ότι δεν κρίνει πως κινδυνεύει η ζωή του από κάποιον. «Όχι εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση όπως δεν κινδυνεύει και η ζωή κάποιου άλλου πολίτη γιατί αν κινδύνευε θα είχαμε πάρει τα ανάλογα μέτρα. Καμία τέτοια αίτηση, κανένα αίτημα για ιδιαίτερη ασφάλεια δεν είχε γίνει, ο κ. Πανούσης σαν πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλο βαθμό ασφαλείας, αν θέλετε έχει περισσότερους αστυνομικούς από μένα. Ο κ. Πανούσης μου είπε κάποιες εκδοχές, αλλά είναι εκδοχές και μου είπε ότι λέγονται κάποια πράγματα. Του λέω και για απειλές και μάλιστα από κύκλους που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους μπορεί να ακούγονται για τον καθένα, αλλά το θέμα είναι αν λαμβάνουμε υπόψη απειλές που προέρχονται από μικρής αξιοπιστίας ανθρώπους, γιατί εκεί είναι το κύριο θέμα. Οι πληροφορίες μπορεί να υπάρχουν γύρω μας σε τεράστιο αριθμό, το θέμα είναι πόσες απ αυτές είναι αξιόπιστες και πόσες αξίζει τον κόπο να χάσουμε τον χρόνο μας να τις εξετάσουμε».

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πάντως ότι τα στοιχεία αυτά προέρχονται από κάποιους προφυλακισμένους… ωστόσο, τόνισε πως καλά έκανε και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

_____
*του Θοδωρή Παναγιωτίδη