Τόσκας: «Είχε υπερβεί και αυτοί που τον υποστηρίζουν κόκκινες γραμμές στην ανάδειξη μέσω δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένου έργου»

Με γραπτή ανακοίνωση έγινε απόφαση η.. “διαρροη” από τις Βρυξέλλες, και δείχνει  να είναι οριστική για την επαγγελματική  πορεία του Υποστρατήγου  της ΕΛΑΣ  αφού είχε προηγήθηκε -και συνεχίζεται- σειρα αντιφατικων δηλώσεων και την κυβέρνηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, να έχει ανοίξει  ένα ακόμα  μέτωπο.

image

Επιμένει στις διατυπωσεις οπως ειχε αναφέρει και στη Βουλή (18/02),για Δημόσιες  Σχέσεις,  σημειώνοντας για το Μανώλη Σφακιανάκη πως είχε υπερβεί κόκκινες γραμμές όμως πολιτικός  προϊστάμενος  του Σώματος, «είναι θέμα υπηρεσιακό, αλλά μην κοροϊδευόμαστε, για το ότι είχε υπερβεί και ο κύριος Σφακιανάκης και αυτοί που τον υποστηρίζουν κάποιες «κόκκινες γραμμές» σε ό,τι αφορά την ανάδειξη μέσω δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένου έργου. Ξεκάθαρα πράγματα τώρα, μην κοροϊδευόμαστε», ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (19/02) στην “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΙ. 《Σε ένα οργανωμένο σύνολο, όπως είναι η Αστυνομία, όπως είναι οι ένοπλες δυνάμεις, καπρίτσια δεν χωρούν. Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Δεν μπορεί κάποιος να μένει, δεν ξέρω, είκοσι χρόνια, πόσα μένει και να θέλει να προωθηθεί, να ανέλθει, όπως έχει φιλοδοξία ο κάθε Αξιωματικός, από την ίδια θέση. Ούτε αποκτά κάποιος ιδιοκτησιακά δικαιώματα μέσω της μεγάλης παραμονής του, αν θέλετε και της μεγάλης προσφοράς του σε κάποια θέση. Πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε την προσφορά του, υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί άξιοι, των οποίων τα ονόματα δεν φαίνονται, δεν φάνηκαν ποτέ και ίσως δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρουν και καλό είναι να τους δοθεί η δυνατότητα. Νέα παιδιά με τεράστιες γνώσεις στα θέματα》…
Ενώ συμπλήρωσε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ σε συνέχεια του λόγου του, ο αρμόδιος Υπουργός, ανέφερε «μην προσπαθούμε να κρυβόμαστε κάτω από το πάπλωμα. Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια σε ό,τι αφορά την χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Ε. και προφανώς τα Μ.Μ.Ε. είχαν υπερβεί τα όρια σε ό,τι αφορά την υπερπροβολή του συγκεκριμένου ατόμου. Εμένα με ενδιαφέρει να αναδειχθεί το έργο της Αστυνομίας, να αναδειχθεί το έργο των ατόμων. Βεβαίως ήταν μεγάλη η προσφορά του κυρίου Σφακιανάκη ,αλλά υπάρχει η δυνατότητα και σε πολλούς άλλους με παρόμοιες ή περισσότερες δυνατότητες. Άρα να μπει καινούργιο αίμα και να δείξει ίσως περισσότερες δυνατότητες».
Αναφερόμενος στην απόφαση για την απομάκρυνση του Υποστρατήγου από τη θέση του επικεφαλής, ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε, «Η θέση που ήταν ο κύριος Σφακιανάκης ήταν θέση Ταξιάρχου. Είναι θέση που προβλέπεται Ταξίαρχος να είναι. Ο κύριος Σφακιανάκης είναι Υποστράτηγος. Δεν μπορεί να μένει εκεί σε όλους τους βαθμούς, μέχρι να γίνει Αρχηγός της Αστυνομίας, επειδή αυτό ξέρει. Καλό είναι να δείξει και τα άλλα πράγματα που ξέρει και στους άλλους τομείς που έχουν ανάγκη. Είναι θέμα υπηρεσιακό, είναι θέμα καθαρής εξέλιξης. Και από κει και πέρα καλό είναι οι διάφοροι προστάτες των οποιωνδήποτε να μην δείχνουν τόσο ζήλο».
Ερωτηθείς αν θεωρεί πως υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα όσων ανέδειξαν το θέμα της απομάκρυνσης του Αξιωματικού από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχολίασε «η πολιτική σκοπιμότητα είναι προφανής σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται μέσα στο πολιτικό και μιντιακό πεδίο», ενώ διευκρίνησε ότι δεν ήταν θέμα πολιτικής επιλογής το ζήτημα. «Ούτε ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει τι κομματικής απόχρωσης είναι ο συγκεκριμένος Αξιωματικός και αυτό το είδαν στις κρίσεις και τα υπόλοιπα στελέχη της Αστυνομίας. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν ενδιαφέρει αυτή την κυβέρνηση το τι κομματικής απόχρωσης είναι ο καθένας. Με ενδιαφέρει όμως η δουλειά του, με ενδιαφέρει η δουλειά του να γίνεται σεμνά, με ενδιαφέρει η δουλειά του να γίνεται μέσα από κανόνες. Να αναδεικνύεται το σύνολο και όχι τόσο το άτομο και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Η σεμνότητα για μένα είναι σημαντική.», τόνισε .
Στην ερώτηση αν τελικά δέχτηκε την θέση του βοηθού Επιτελάρχη, ο Υποστράτηγος  της ΕΛ.ΑΣ,  ο αναπληρωτής Υπουργός σχολίασε,  «Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Η διαταγή βγήκε και από κει και πέρα τοποθετήθηκε σε μία πολύ καλή θέση που έχουμε ανάγκη βοήθειας και από κει και πέρα δεν με απασχολεί το τι δέχεται ο καθένας. Δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο η Αστυνομία. Αν βρέθηκε αντικαταστάτης του είναι θέμα υπηρεσιακό και αυτό δεν με ενδιαφέρει. Οι εντολές είναι να βρεθεί ένας άξιος και να πλαισιωθεί από πολλούς άξιους, γιατί δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Όχι δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω να αυτοπροβάλλονται άτομα χωρίς να υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης τους».