ΤΩΡΑ- Πυροδότηση ΑΕΜ από γκαζάκια. Στο σημείο ξέσπασε φωτιά.

Πληρώματα της Αστυνομίας και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν μεταβεί στο σημείο. Ο χωρος έχει αποκλειστεί.

Οι δράστες πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια (06/04-03.55) στα γραφεια της εταιρείας Microsoft, στη Λεωφόρο Κηφισίας 221, στο Μαρούσι . Από την έκρηξη που ακολούθησε, ξέσπασε φωτιά.
Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με έξι Πυροσβεστες και δύο οχήματα επιχείρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, χωρίς να επεκταθεί.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν Αστυνομικοί, η περιοχή αποκλείστηκε, προκειμένου να παραληφθούν τα πειστήρια.
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.
Τα γραφεία της εταιρείας, είχαν γίνει στόχος καταδρομικής εμπρηστικής επίθεσης και στις 27 Ιουνίου του 2012 με την ευθύνη της επίθεσης με προκήρυξή της, είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».
Οι τρεις δράστες, όπως είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και τις μαρτυρικές καταθέσεις των υπαλλήλων που είχαν βάρδια, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και την απειλή όπλων, με κλεμμένο φορτηγάκι διεμβόλισαν την γυάλινη πρόσοψη των γραφείων της εταιρείας πληροφορικής και πυροδοτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με 150 λίτρα βενζίνης. Από την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού, είχε ξεσπάσει φωτιά, ενώ είχαν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές στην κτηριακή εγκατάσταση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport