ΤΩΡΑ: Εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια και χημικά στο ΜΑΣ- στη συγκέντρωση των Ποντίων

Εκτεταμένα επεισόδια και χρήση χημικών. Επίθεση δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ, ο οποίος έχει τραυματισθεί.

ektropa--propilakismoi-apo-xrusaugites-sto-suntagma

(04/11- 17.43) Σύμφωνα με πληροφορίες -τις οποίες εξετάζει η Αστυνομία – ομάδα νεαρών, προσδιορισμένοι στον ευρύτερο Εθνικιστικό χώρο- μεταξύ των οποίων και μέλη της Χρυσής Αυγής- κινήθηκαν δεξιά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιωτή, τη στιγμή που ο Γιώργος Κουμουτσάκος παραχωρούσε δηλώσεις σε δημοσιογράφους ενόψει της συγκέντρωσης των Ποντίων. Πρόντες στο χώρο, ήταν και η Κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά από συμμετέχοντες στην εκδήλωση των Ποντίων, ακούστηκαν συνθήματα κατά των πολιτικών και στη συνέχεια συγκεντρωμένοι απέρριψαν νεράτζια, πέτρες και μπουκάλια νερού προς τον Βουλευτή της ΝΔ. Τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση, έσκισαν το πουκάμισο τον τραυμάτισαν- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- σοβαρά στο κεφάλι το Γιώργο Κουμουτσάκο.

wpid-psaxnoun-ton-gumnasti-tis-xrusis-augis-gia-tin-epithesi_2.w_l-1.jpg.jpegΣτη συνέχεια τα άτομα, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον τραυματία Βουλευτή της ΝΔ. Προπηλακισμό από την ομάδα των νεαρών, δέχθηκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη  στην εκδήλωση των Ποντίων, στο Σύνταγμα.

Για το επεισόδιο έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, ενώ η Κρατική Ασφάλεια έχει αναλάβει την προανάκριση και συντάσει σχετική δικογραφία για το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος των Βουλευτών. Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ,  αναφέρει “οι Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο (σσ Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη) ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις”.

wpid-12211324_10207088723208121_1834020676_o_wm.jpgΣυμφωνα με Αστυνομικές πηγές, έχουν αναγνωριστεί τέσσερα άτομα, μεταξύ των νεαρών που πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου, δύο εκ των οποίων περιλλαμβάνονται σε παλαιότερη δικογραφία για επεισόδια, τον περασμένο Σεπτέμβριο (2014) έξω από το Διοικητικό Εφετείο, από μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, κατά Αστυνομικών των ΜΑΤ.

Σε τοποθέτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος (04/11- 18.00), καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος του, την οποία αποδίδει σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

wpid-12209461_10207088726528204_1085666106_o_wm.jpgΚαταδίκάζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, κάθε μορφής βίας και την επίθεση σε βαρος του Βουλευτή της ΝΔ Γιωργου Κουμουτσάκου.