Τρομο-"ταπερ", για τις Φυλακές (τύπου Γ) Δομοκού..

“Λίστα” με τους παραλήπτες εκρηκτικών τρομο-“τάπερ”, και αποστολείς την τρομοκρατική ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του, με ανυπολόγιστες -μέχρι στιγμής – συνέπειες από την έκρηξη που θα ακολουθούσε, εξετάζεται από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο. Όσοι ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο, από τη Νομοθετική ρύθμιση για την εκπόνηση του σχεδιασμού, την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ- στο Δομοκό, ήταν “στόχοι”. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει τα στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Το “πλάνο” τρομοκρατικών ανατινάξεων, που είχαν σε προπαρασκευαστικό στάδιο -με άμεση υλοποίηση- τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Χριστόδουλου Ξηρού με τη συμμετοχή των δύο καταζητούμενων ως συνεργών του, της 22χρονης Αγγελικής και του 40χρονου Γιώργου, καθώς και αταυτοποίητων -μέχρι στιγμής όπως καταγράφονται στην δικογραφία- συνεργών τους, “αποκτυπτογράφησαν” τα στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές, τα κατάδικα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς θα διέφευγαν με το σχέδιο απόδρασης “Γοργοπόταμος” από τις φυλακές Κορυδαλλού, με την συνδρομή της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, θα προσέκρουε στην περίφραξη του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ενώ οι έγκλειστοι ήταν σε προαυλισμό. Πρόθεση των τρομοκρατών, ήταν να προκαλέσουν -σύμφωνα με Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής- αιματοκύλισμα και μαζικές εκτελέσεις, όσων επιχειρούσαν να ανακόψουν την πορεία όσων δραπέτευαν και να τους αποτρέψουν.

Σχεδιαγράμματα και διευθύνσεις για “κατ οίκον” παραδόσεις περισσότερων από 45 εκρηκτικών τρομο-“τάπερ” με την υψηλής εκρηκτικότητας ύλη ANFO και πρόσμιξη υγρής νιτρομεθανόλης, σε αεροστεγείς συσκευασίες, κατασχέθηκαν στις πρόσφατες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα κρυσφύγετα των τρομοκαρτών, έτοιμες για πυροδότηση και αποστολή. Υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., από την αξιολόγηση και εξέταση των σημειώσεων, και των ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί στα οικήματα της Αναβύσσου και του Λουτρακίου, εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του, είχαν προετοιμάσει παράλληλες τρομοκρατικές δράστεις, με αποστολή τρομο”ταπερ” σε Αξιωματούχους και εργαζόμενους στο Σωφρονιστικό Σύστημα, καθώς και σε όσους ενεπλάκησαν στην κατασκευή και λειτουργία των Φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού στις οποίες μεταφέρονται κατάδικοι τρομοκράτες και βαρυποινήτες κατάδικοι.

Το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εκδήλωσης παράλληλων τρομοκρατικών ενεργειών, ως «αντίποινα» στο ενδεχόμενο της αποτροπής του σχεδίου “Γοργοπόταμος” με την αιματηρή απόδραση των εγκλέιστων μελών της ΣπΦ, μετά και τη σύλληψη του κατάδικου τρομοκράτη, του “Μανώλη της 17Ν” Χριστόδουλου Ξηρού.

Ειδική αναφορά είχε γίνει σε πρόσφατη επιστολική «σύμπραξη», των «Πυρήνων Φυλακής» μελών της ΣπΦ, παρά τις ιδεολογικές αποκλίσεις με τον κατάδικο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, με αναφορά τους ως  «πράξη πολέμου» στις δράστεις για την αποτροπή της λειτουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Στο κείμενο τους, με τίτλο «Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση» απήυθηναν κάλεσμα σε κατηγορούμενους εγκλείστους για τρομοκρατικές ενέργειες και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου σε “οργανωμένη αντίδραση ενάντια στη λειτουργία φυλακών τύπου Γ” όπως χαρακτηριστικά  ανέφεραν στο κείμενό τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport