Το σχέδιο επίθεσης στον δικηγόρο της Super League|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απόλυτα οργανωμένο ήταν το σχέδιο επίθεσης κατά του γνωστού δικηγόρου αθλητικών υποθέσεων που δέχθηκε τρεις σφαίρες στα πόδια

A.livasΑπόλυτα οργανωμένο ήταν το σχέδιο επίθεσης κατά του γνωστού δικηγόρου αθλητικών υποθέσεων που δέχθηκε τρεις σφαίρες στα πόδια το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γραφείο του στο Παλαιό Φάληρο.
Οι δύο ένοπλοι κρανοφόροι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον παρακολουθούσαν από νωρίς το απόγευμα όταν ο δικηγόρος βρισκόταν στο γήπεδο όπου παρακολουθούσε αγώνα της ομάδας της Καλλιθέας για τη Football League. Όταν έφθανε με το σκούτερ του στην οδό Οδυσσέως, όπου βρίσκεται το γραφείο και το σπίτι του, του έκλεισαν το δρόμο και τον πέταξαν κάτω. Τότε, άρχισαν να του μιλάνε σε απειλητικό ύφος. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν δράστες και θύμα να λογομαχούν λίγο πριν τον πυροβολήσουν.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για επίθεση-μήνυμα και εκτιμούν ότι οι δράστες ανήκουν στον κύκλο επαφών κάποιας «βρώμικης» ομάδας στο χώρο του ποδοσφαίρου που είχε αντίρροπα συμφέροντα με τον δικηγόρο. Σε αυτόν τον «χώρο» έχουν προσανατολίσει τις έρευνες οι αρμόδιοι αξιωματικοί περιμένοντας και τον χρόνο ανάρρωσης του 46χρονου, προκειμένου να του λάβουν κατάθεση, μέσα από την οποία ενδεχομένως να μπορέσουν να «στενέψουν» τον κύκλο των ερευνών. Επιδιωκόμενο είναι ο εντοπισμός των «εκτελεστών» του αιματηρού μηνύματος και στη συνέχεια των «εντολέων» του.
Ο 46χρονος είναι περιζήτητος δικηγόρος ομάδων της Super League, αλλά και πολλών αστέρων του ποδοσφαίρου. Σε αυτόν προσέφευγαν πρόεδροι ΠΑΕ και γνωστοί ποδοσφαιριστές για να διευθετήσουν δικαστικές τους υποθέσεις, καθώς θεωρείται εξπέρ στο αθλητικό δίκαιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν στημένους αγώνες και θέματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και θέματα που αφορούν δικαστικές εκκρεμότητες ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και αθλητικούς συλλόγους.
Τελευταία έχει ασχοληθεί με υποθέσεις μεγάλης ΠΑΕ αλλά και με αυτή κρατουμένου αθλητικού παράγοντα για την υπόθεση του «Noor 1». Παλαιότερα εκπροσωπούσε επαρχιακή ομάδα, στην υπόθεση αγώνα της με αθηναϊκή ΠΑΕ το 2013, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ύποπτος από την ΟΥΕΦΑ. Το όνομά του είχε ακουστεί και στην πρώτη «παράγκα» των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2000, όπου συνομιλούσε με πρωταγωνιστές της και υπήρχαν σκιές παρεμβάσεων στον χώρο της διαιτησίας, χωρίς όμως να αποδειχθεί ποτέ κάτι εναντίον του. Τα χρόνια που ακολούθησαν βρέθηκε στο πλευρό ισχυρών παραγόντων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι τον είχαν δίπλα τους σε δύσκολες δικαστικές μάχες.
Το 2011, στον νέο κύκλο των στημένων αγώνων εκπροσωπούσε νομικά παράγοντα ομάδας των νοτίων προαστίων, ο οποίος είχε ποινικές εκκρεμότητες και πρόσφατα ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενος των τριών εγκληματικών ομάδων εκβίασης. Το όνομά του εμπλέκεται και στην υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος με τις κάρτες υγείας ποδοσφαιριστών.
Ο 46χρονος ήταν νομικός εκπρόσωπος πολλών αθλητικών σωματείων στην Αττική, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θεωρείτο από τους πιο δραστήριους νομικούς σε αθλητικές υποθέσεις. Στο παρελθόν έγινε κουμπάρος με γνωστό αθλητικό παράγοντα με τον οποίο στη συνέχεια διαπληκτίστηκε και χάλασε τις σχέσεις του και έκτοτε παραμένουν εχθροί. Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Π. Φαλήρου, με δύο τραύματα στο δεξί πόδι που του έχουν προκαλέσει κάταγμα στο οστό, ενώ από καθαρή τύχη δεν επλήγη η μηριαία αρτηρία. Όλη τη μέρα χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

_______
*του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport