Το «παράκεντρο» του ΣΥΡΙΖΑ διαλύει, απολύει και διορίζει!|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Παρασκηνιακοί μηχανισμοί, με λίστες προγραφών… αντιφρονούντων, που λειτουργούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στη νεολαία του, στοχεύουν μη αρεστούς, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους, και εξαπολύουν επικοινωνιακές επιθέσεις για την εκδίωξη και «εξόντωσή» τους.

ΠΑΝΟΥΣΗΣ.jpg Μέχρι σήμερα, κατόρθωσαν να «φάνε» τον Γιάννη Πανούση, πράγματι σε… 4 μήνες, όπως έλεγαν, έκοψαν τους «αντίπαλους» αξιωματικούς της αστυνομίας, τοποθέτησαν εκείνους που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους, απομάκρυναν τον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που τους «ξεσκέπασε», διέλυσαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ, όπως επιθυμούσαν, και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο και με τα ΜΑΤ.
Η λειτουργία τους, που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο από τα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης των κυκλωμάτων δουλεμπόρων και τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών ανάμεσα σε 45χρονο Αστυνόμο Α΄, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα, με 66χρονο ιδιώτη, που στο παρελθόν ήταν συγκρατούμενος με συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης, ενώ το 2008, του είχε προταθεί να ήταν υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που είχε αρνηθεί.
Το ίδιο «κέντρο» εμφανίζει… πλοκάμια σε πολλά κομμάτια της κυβέρνησης, που επιδεικνύει μια παράξενη ανοχή στη λειτουργία του μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου φέρεται να της παρείχε την δυναμική στήριξή του. «Αντιπροσωπείες» αυτών των μηχανισμών, μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, είχαν συναντηθεί με υπουργούς εκείνης της κυβέρνησης παραδίδονται «φακέλους» με τα αιτήματά τους. Όσοι δεν τα έκαναν αποδεκτά, όπως στην περίπτωση του Γιάννη Πανούση, μπήκαν στη «μαύρη λίστα» των απομακρύνσεων, πετυχαίνοντας τις περισσότερες από αυτές.
Οι δικογραφίες που έχει στην κατοχή της η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κα. Ελένη Ράϊκου, και κυρίως οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που εμπεριέχονται σε αυτές, αποκαλύπτουν την νοοτροπία και τις παρασκηνιακές διεργασίες κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικαστικές και ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε τελική φάση, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές εξελίξεις.
Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» παραθέτει ένα σημαντικό μέρος αυτών των συνομιλιών, που καταγράφει ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. από τις 3 Μαρτίου έως και 8 Μαίου 2015, ως ένα μικρό δείγμα αυτών των… διεργασιών.

«Θα π@@@@@ τον Πανούση»
66χρονος: Έγινε το σώσαμε, ε και θα π@@@@@ τον Πανούση, στο λέω εσένα, είναι και μια συντρόφισσα κοντά μου, θα τον π@@@@@, εσωκομματικά, θα του γ@@@@@ ότι έχει και δεν έχει. Εντάξει; Έχω κάποιες μ@@@@@@ που είχε κάνει παλιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σαν σύμβουλος, τα ίδια πάει να κάνει και εδώ και δικαιώθηκε, απ’ όλα, από την Χριστοδουλοπούλου, ο Μ……… και οι υπόλοιποι, ακούς;
Αστυνόμος: Μμμμμ
66χρονος: Διότι αυτός το ήξερε και πάει να τραβήξει το σχοινί εις βάρος ανθρώπων.
Αστυνόμος: Δε στο είπα εγώ το πρωί, δε στο είπα εγώ το πρωί;
66χρονος: ….. δεν καταλαβαίνω κανέναν εγώ, ακούς; Ρώτησε οπουδήποτε. Θα τον κάνω τον μ@@@@@ να με θυμάται αυτός σε προσωπικό επίπεδο, εντάξει; Θα δει η π@@@@@@. Κατάλαβες τι γίνεται;
Αστυνόμος: Αν και εμείς είμαστε μαλθακοί θα τους δίνουμε το δικαίωμα να τα ξανακάνουν συνεχώς αυτά. Αν δεν αντιδράσουμε και αν δεν βάλουμε κάποιους ανθρώπους στη θέση τους;
66χρονος: Ε ναι εντάξει, θα αλλάξει Υπουργός, θα αλλάξει Υπουργός Δημόσιας Τάξης κάποια στιγμή μέσα σ’ ένα τετράμηνο πεντάμηνο κι εκεί θα σου πω εγώ τι θα γίνει.
66χρονος: … το προεδρείο των φρουρών συνοριοφυλάκων, θα το κυνηγήσουμε όπως και να έχει, διότι είναι χρυσαυγίτες όλοι, κατάλαβες;
Αστυνόμος: Αυτούς τους συναδέλφους που κερδίσαμε τώρα με το μπλα μπλα όλη την προεκλογική περίοδο, πάμε να τους σπρώξουμε στην αντίπερα μεριά. Δηλαδή μην το κάνουμε αυτό το σφάλμα. Δηλαδή εγώ αυτό προσπαθώ να μην γίνει.

Για το… μεταναστευτικό
66χρονος: Τώρα ο Ν……. , γιατί το έκανε αυτό μπορείς να μου πεις;
Αστυνόμος: Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Εντάξει κουμπάρος του Α……………. είναι, λοιπόν, του πρώην Γενικού Γραμματέα, λοιπόν, αλλά από κει και μετά Π…. μου, στο ξαναλέω για μία ακόμη φορά, δεν το πάνε καλά σε πολλά θέματα, ούτε ο Υπουργός, ούτε ειδικά αυτή η Χριστοδουλοπούλου με το επιτελείο της, είναι άσχετοι παντελώς να ξέρεις, ότι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, ούτε νομοθεσία γνωρίζουν, ούτε διαδικασία. Στο μεταφέρω εγώ από μέσα.
66χρονος: Το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι το εξής, ότι ο υπουργός φώναξε τον Μ…………. και το φόρτωσε, πάει να το φορτώσει στο Μ……….., ακούς:
66χρονος: Ναι το θέμα είναι ότι εγώ επειδή μετέφερα στον Πάνο τον Λάμπρου που είμαστε μαζί πάνω στο Υπουργείο και κάνουμε συσκέψεις για τις φυλακές μετέφερα την εικόνα αυτή, διώξτε τους και θα σου πω ακόμα ποιους άλλους:

Σε άλλο σημείο
66χρονος: Τώρα δεν μπορώ, δεν μπορώ, θα γίνει θέμα, άσε τώρα, αυτή τη στιγμή ξέρεις, κυνηγάω, έχω πάρει και τον, έχω στείλει και μίλησα και με τον Γαβριήλ τον Σακελαλλαρίδη, που μου είπε ότι έχει κάνει παρέμβαση ο ίδιος προσωπικά με τον Νίκο τον Παππά, ακούς;
Αστυνόμος: Μμμμ
66χρονος: Και περιμένουμε γιατί ο Νίκος ο Παππάς έχει δύναμη. Κατάλαβες τώρα τι γίνεται, δεν είναι αστεία τώρα, κατάλαβε τι γίνεται; Και περιμένω να αυτό το θέμα, για να πάει Υπαρχηγός να τελειώνουμε.
Αστυνόμος: Κοίταξε ε, αν δεν τελειώσει τώρα το θέμα και..
66χρονος: Και μάλλον όλα τα υπόλοιπα πρέπει να τα έχει κάνει ο Τσακνάκης (σημερινός αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.) για να προσπαθήσει να φάει όλους τους υπόλοιπους.

Πριν τις… κρίσεις
Η συνομιλία αστυνόμου και ιδιώτη, πριν από τις περασμένες κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αφορά τις απομακρύνσεις αξιωματικών και τη «στήριξη» άλλων αρεστών στον συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό.

66χρονος: Λοιπόν φίλε, υπαρχηγός ο Μ……., εντάξει.
Αστυνόμος: Ναι, ναι.
66χρονος: Παραμένει για εννέα μήνες ο Αρχηγός.
Αστυνόμος: Ωραία
66χρονος: Και σε εννέα μήνες αναλαμβάνει Αρχηγός ο Μ……. .
Αστυνόμος: Μάλιστα, ωραία, ωραία.

«Νεοδημοκράτης αλλά καλό παιδί»
Αστυνόμος: Κοίταξε να δεις, εδώ αυτή τη στιγμή αν έρθει ο Γρ…………, είναι ο Νίκος, είναι ένα άλλο παιδί ο Λ………….., μπορεί να είναι Νεοδημοκράτης αλλά είναι πολύ καλό παιδί.
66χρονος: Δεν μας ενδιαφέρει. Ρε συ Π……… σου έχω πει ποτέ εγώ τι είναι ο καθένας;
Αστυνόμος: Όχι, όχι.
66χρονος: το θέμα είναι ότι
Αστυνόμος: Στο λέω επειδή ήταν στον Σαμαρά, ήταν στον Σαμαρά, στη Συγγρού, υπεύθυνος της φρουράς του, αλλά είναι πολύ καλό παιδί και καθαρό παιδί.

Μετά τις… διαρροές
Στις 13 Απριλίου και ενώ έχουν υπάρξει διαρροές της υπόθεσης με τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, και κυρίως για τον 45χρονο Αστυνόμο, ο 66χρονος επικοινωνεί μαζί του για να τον ενημερώσει.

66χρονος: … εμένα θα είναι φίλος μου και θα παραμείνει φίλος μου, εάν αποδείξουν κάτι να’ ρθουν να μου το πούνε, εμένα τους χαφιέδες, τους συκοφάντες και τους ελεεινούς φασίστες, δεν με ενδιαφέρουν.
Αστυνόμος: Μάλιστα
66χρονος: Και το λέω αυτή τη στιγμή μέσα απ’ το τηλέφωνο, αυτοί που αν ακούν το τηλέφωνό σου, εγώ τους προκαλώ να εμφανιστούν και να πούνε μια κουβέντα για εσένα και να αποδείξουν αυτοί που κάθονται και λένε από εδώ και από εκεί.
Αστυνόμος: Δυστυχώς επειδή δεν μπορούν να το αποδείξουν, τα κάνουν όλα αυτά Π…. μου.
66χρονος: Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα και μεγαλωμένο άτομο 66 χρόνια μέσα στην αριστερά και άλλα 40 η οικογένειά μου, 100 χρόνια λοιπόν, δεν θα κάνω σήμερα που κυβερνάει η αριστερά την κότα γιατί το θέλουνε μερικοί ραδιούργοι.

Σε άλλο σημείο
66χρονος: Η κυβέρνηση αν πάθει ζημιά, οι ζημιές γίνονται μέσα από το υπουργείο δημόσιας τάξης της κυβέρνησης. Από αυτούς που θέλουν να διαβάλλουνε συναδέλφους τους, για να πάρουνε ένα κωλοβαθμό ή μια κωλοθέση. Κατάλαβες τι γίνεται; Όλοι τους. Να παρακολουθούν εμάς και να τα λένε στη Νέα Δημοκρατία μετά. Να ενημερώνουν τον Σαμαρά και τον κάθε Σαμαρά ή τον άλλον τον Νίκο τον Μιχαλολιάκο. Εκεί ανήκουν αυτοί. Λοιπόν ας αφήσουν εσένα και ας ψάξουν αλλού.

Προφυλάκιση του Αστυνόμου
Για τον Αστυνόμο Α΄, τον περασμένο Ιούλιο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία και ο ανακριτής με τον εισαγγελέα τον έκριναν προσωρινά ελεύθερο με βαρείς περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών και εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ. Ο αστυνόμος ζήτησε μείωση του ποσού αλλά δεν του δόθηκε. Πρότεινε να βάλει για εγγύηση το σπίτι της αδερφής του αλλά και αυτό το αίτημα φαίνεται να απορρίφθηκε. Πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη και προφυλακίστηκε.
Σύμφωνα με τον ειδικό ανακριτή που είχε εξετάσει την υπόθεση και άκουσε την απολογία του, ο Αστυνόμος φέρεται ότι από το Μάρτιο του 2013 έως και το Μάιο του 2015, «με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του αυτού εγκλήματος, με τη ιδιότητα του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με τον βαθμό του αστυνόμου Α’, ζήτησε και σε κάποιες περιπτώσεις έλαβε άμεσα αλλά και μέσω τρίτου αθέμιτα ωφελήματα για ενέργειες σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του…».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο με τον συγκατηγορούμενο του J.,.. B… ή (ακολουθεί σειρά ονομάτων χρήσης) «για την εφαρμογή της διαδικασίας απέλασης αλλοδαπών, χορηγούσαν υπηρεσιακό σημείωμα απέλασης με προθεσμία οικειοθελούς αποχώρησης από τη χώρα και ν’ αφεθούν ελεύθεροι τουλάχιστον 9 αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ Μπαγκλαντές, Γεωργίας, Μαρόκου και Αλβανίας για ποσά από 1.200 μέχρι και 1.500 ευρώ, ενώ σε μια περίπτωση του υπηκόου Αλβανίας φέρεται ότι αποσπάστηκαν 3.000 ευρώ. Ο τελευταίος είχε πιαστεί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και καταδικάστηκε σε φυλάκιση και χρηματική ποινή. Ο συγκατηγορούμενος του J… B… διατηρούσε επαφές με απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών και ενεργούσε ως ενδιάμεσος στις διαπραγματεύσεις με αλλοδαπούς κρατούμενους στο Αλλοδαπών ή με συγγενείς και φίλους τους, προκειμένου να συμφωνηθεί το ποσό που φέρεται ότι απαιτούσε και λάμβανε ο αστυνόμος


*του Π.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ- Ελεύθερος Τύπος