“Τον έκλεισαν οι φλόγες, και απανθρακώθηκε”, διαπιστώνει η αυτοψία της Πυροσβεστικής για τον 47άχρονο Αρχιφύλακα.

Στο συμπέρασμα ότι ο 47άχρονος Αρχιφύλακας, εγκλωβιστηκε στο μέτωπο φωτιάς του Καρέα, και απανθρακώθηκε, συγκλίνουν τα προανακριτικά στοιχεία, ωστόσο αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, στον ακριβή προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του.

“Παγιδεύτηκε στις φλόγες κατά τη μεγάλη πυρκαγιά (17/07) που κατέκαψε τον Υμηττό, και στην προσπάθειά του να σωθεί ανέβηκε περίπου 100 έως 200μέτρα στο βουνό, επιχείρησε να διαφύγει από το μέτωπο της φωτιάς, και  στις φλόγες”, 47άχρονος Αρχιφύλακας, η σορός οποιου εντοπίσθηκε χθες (18/07), στην περιοχή του Καρέα, όπως ανέφερε ο Επιτελάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέφανος Σπανέας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega (18/07).
Ωστόσο για να εξακριβωθεί, αν ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, κάηκε ζωντανός ή ο θάνατος του, προσδιορίζεται σε ασφυκτικό λόγω των αναθυμιάσεων της φωτιάς, διαπιστώνεται από τα προανακριτικά στοιχεία ότι παγιδεύτηκε στις φλόγες, ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία το Ανακριτικό που έχει αναλάβει την προανάκριση αναμένει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ εντόπισε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων απο το μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που είχαν απανθρακωθεί το 1995 σε δασική την πυρκαγιά στον Καρέα, τη σορό του 47άχρονου Αρχιφύλακα. Είχε προηγηθεί η αναγγελία εξαφάνισης του, από τη σύζυγο του, η οποία δήλωσε ότι ο άνδρας της λίγο πριν το ξέσπασμα της πυρκαγιάς είχε βγει για πεζοπορία στην περιοχή και έκτοτε έχασε την επαφή μαζί του.

Συγγενείς του 47άχρονου Αρχιφύλακα, αναγνώρισαν τη σορό του, ωστόσο αναμένεται η εργαστηριακή ταυτοποίηση της σορού με τη μέθοδο DNA.