“Τι δουλειά είναι αυτή που κάνετε ρε παιδιά..”, του Γιαννη Σταμούλη|ΑΠΟΨΗ

Στη συνδρομή του ένστολου προσωπικού της Πυροσβεστικής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη μεταστροφή του καιρού και τα πλημμυρικά φαινόμενα, αναφέρεται σε κείμενό του, ο Αρχιπύραρχος του ΠΣ Γιάννης Σταμούλης.

ΠΣ

“Για άλλη μια φορά οι Πυροσβέστες βγάλαν ασπροπρόσωπη τη κρατική μηχανή που βούλιαξε στη λάσπη.

Από το εξαιρετικό παλικάρι μας που νοσηλεύεται ακόμα στο ΓΝΑ και που είδε τον “Υδάτινο Χάρο” με τα μάτια του, παλεύοντας να σώσει πολίτη στο Μενίδι, τα “κομάντο” της 1ης ΕΜΑΚ, που πέσαν κυριολεκτικά στη λάσπη σε άλλη περίπτωση σε χείμαρρο στην ίδια περιοχή και αργότερα μέσα στη νύχτα και μέχρι σήμερα δίνουν το δύσκολο αγώνα για την αναζήτησης της γυναίκας στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Οι δεκάδες Πυροσβέστες των υπηρεσιών της ΠΕΠΥΔ Αττικής που αδιάκοπα επεμβαίνουν σε αντλήσεις και παροχές βοηθείας, για να απαλύνουν τη δυστυχία των συμπολιτών μας. Τελευταία εικόνα μου, το ξημέρωμα, ο συνάδερφος που στέγνωνε σε μικρή σομπίτσα τις μουσκεμένες μπότες του και τα λόγια μιας κυρίας κάπου στο Ίλιον που είπε: “τι δουλειά είναι αυτή που κάνετε ρε παιδιά, να σας έχει η Παναγιά καλά”…”

________

*κείμενο του πρ.ΕΑΠΣ- Αρχιπυραρχου Γ.Σταμούλη