Τη διαδρομή των τρομοπακέτων εξετάζουν σε αναζήτηση των δραστών, οι ελληνικές Αρχές

Τους “αποστολείς” των τρομοδεματων με παραλήπτες πολιτικά πρόσωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνης εξετάζουν οι αρχές και αναζητούν στοιχεία προσδιορισμού της ταυτότητάς τους.

Οπως έχει προκυψει απο την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, ο τρομοφάκελος προς το ΔΝΤ τοποθετήθηκε σε δεματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίζεται το παράρτημα στην οδό Ακαδημίας. Με την διαδικασία διαλογής, μεταφέρθηκε στο παράρτημα των ΕΛΤΑ, και οδικως στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και με τη διαδικασία όπως ακολουθείτε μεταφέρθηκε στα Σπάτα, όπου γίνεται ο σχολαστικος έλεγχος xRay και με σακους αλληλογραφία τοποθετήθηκε στο αεροπλάνο.

Ο φάκελος που εξερράγη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από κοινο πυροκροτητή, σε συνδεσμολογία με μπαταρία, καλώδιο και μανταλάκι που λειτουργεί ως κύκλωμα πυροδότησης στα 31 γραμμάρια πυρίτιδας, τραυματίζοντας όποιον άνοιγε το τρομοπακετο αφού έτσι θα έκλεινε το κύκλωμα.

Ομοιότητες εντοπίζουνται στον εκρηκτικό μηχανισμό του τρομοπακέτου με παραλήπτη το Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Από την ΕΛ.ΑΣ. ζητηθηκε και απεστάλησαν δύο φωτογραφίες από το χώρο της έκρηξης, όπως και αναλυτικές πληροφορίες για τη συνδεσμολογία της βόμβας.