«Ενεργοί πυρήνες», Τζιχαντιστές «εν υπνώσει», στην Ελλάδα- Οι Αρχές ερευνούν ενεργούς πυρήνες, που περιμένουν την αφορμή.

Άτομα Αραβικης καταγωγής, μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα, οι οποίοι διαβιούν στην Ελληνική επικράτεια ή ταξιδεύουν με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα και διατηρούν επαφές με ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και τζιχαντιστές βρίσκνται υπό έρευνα και αναζήτηση από τις Ελληνικές Αρχές.
Σύμφωνα με ρεποταζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (13/09), πληροφορίες οι οποίες είχαν περιέλθει στις Αρχές, από πληροφοριοδότες που εκείνη την εποχή ήταν “ενεργοί”- πριν το θανάσιμο τραυματισμό του Αλ.Γρηγορόπουλου (06 12 2008)-, ανέφεραν “επικείμενη εξέγερση Μλουσουλμάνων διαβιούντων στην Ελληνική επικράτεια, με επιδίωξη θρησκευτικό ξεσηκωμό”. Τα γεγονότα ωστόσο, τα επεισόδια και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, έθεσε “εν υπνώσει” –πρόσκαιρα- τις όποιες “προεργασίες”.
Λίγους μήνες αργότερα (22 05 2009), με “αφορμή” φαινομενική καταγγελία για “προσβολή της θρησκευτικής πίστης”, ακραίες τάσεις Μουσουλμάνων, ξεσηκώθηκαν. Υπό την «κάλυψη» οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στα «δικαιώματα των αλλοδαπών», προκάλεσαν εξέγερση αραβόφωνων, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, οι οποίοι βρέθηκαν να διαδηλώνουν με αλαλαγμούς, εμπρησμούς σε κάδους κι αυτοκίνητα, καταστροφές σε περιουσίες- σπασμένες τζαμαρίες και φθορές σε καταστήματα- μέχρι κάποιοι συνελήφθησαν.
Με τις «αυθόρμητες» αντιδράσεις– σύμφωνα με τις αναφορές στις «αρμόδιες» Υπηρεσίες- οι υποκινητές, είχαν πρόθεση να προκαλέσουν «ξεσηκωμό» του Μουσουλμανικού στοιχείου με έρεισμα τη θρησκευτική πίστη, χωρίς να επιτύχουν τους στόχους τους. Με σήματα προς τις Ελληνικές Αρχές, υπηρεσίες Ευρωπαϊκών χωρώ, αναφέρουν τους Κήπους και την Ορεστιάδα στον Έβρο, καθώς και η Λέσβος από τη νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου από τη Δυτική Ευρώπη, ατόμων αραβικής καταγωγής- Σύρους και Ιρακινούς- υπήκοοι δυτικοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι διατηρούν επαφές με ομοεθνείς τους, οι οποίοι έχουν εντοπισθεί από έρευνες, διαβιούν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και διατηρούν επαφές με Τζιχαντιστές. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_13 09-2014_
Ο 23χρονος Ibrahim B. ύποπτος τρομοκρατικής επίθεσης, είχε καταφέρει να ξεφύγει από τις γαλλικές αρχές το Σεπτέμβριο του 2012 με προορισμό τη Συρία. Όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι, είχε εντοπιστεί και εξεταστεί από την Ελληνική Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατά την είσοδό του στη χώρα,- τα στοιχεία του είχαν καταχωρηθεί από τις γαλλικές υπηρεσίες στο σύστημα (SIS II)- μέσω Συνοριακού Σταθμού του Έβρου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς σε βάρος του δεν εκκρεμούσε διωκτικό από τις Γαλλικές Αρχές.
Σε φορητό υπολογιστή και το usb, που είχε στην κατοχή, διαπιστώθηκε κατά την εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εμπεριείχαν οδηγίες κατασκευής αυτοσχέδιων «οικιακών» εκρηκτικών υλών και βομβών καθώς και χάρτες της Γαλλίας. Οι Έλληνικες Αρχές ενημέρωσαν τους Γάλλους συναδέλφους τους, και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στα μέσα Ιανουαρίου. Εντοπίσθηκε και συνελήφθη, στις 17Φεβρουαρίου, σε πολυκατοικία στην περιοχή Mandelieu La Napoule, κοντά στις Κάννες. Οι Γάλλοι αξιωματούχοι, να κάνουν λόγο για αποτροπή μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης, ενδεχομένως και αιματηρής, στην Κυανή Ακτή.ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_13-09-2014_
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Parisien,άλλος ένας ύποπτος για τρομοκρατίας, μέλος της οργάνωσης «Cannes – Torcy», ο 25χρονο Abdelkader T. ο οποίος συνελήφθη (16/01) στην Ιταλία, και φαίνεται να είχε περάσει από την Ελλάδα κατά την επιστροφή του από τη Συρία.
Σε έλεγχο (26/01) συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Κήπων, στον Εβρο, 44χρονος Γάλλος υπήκοος, Τσετσένος στην καταγωγή όταν επιχείρησε να μεταφέρει εκτός Ελλάδας πολεμικό υλικό κρυμμένο μέσα σε φορτηγό με προορισμό τον εξοπλισμό των ανταρτών. Προορισμός του ήταν η Συρία, όπου επρόκειτο να παράσχει υποστήριξη ή ακόμα και να αναλάβει επιχειρησιακή δράση στο πλευρό της οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» (ISIL–Islamic State in Iraq and the Levant).Στο παρελθόν, έχει πολεμήσει στο πλευρό ισλαμιστών αυτονομιστών ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας. Είχε καταφύγει στη Γαλλία, όπου εκτός από πολιτικό άσυλο κατάφερε να αποκτήσει και γαλλική υπηκοότητα και διαβατήριο.
Το σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει έχει αναφέρει προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η Ομοσπονδία των Συνοριακών Φυλάκων, με η διαπίστωση της αύξησης των συλλήψεων, λάθρομεταναστών, προερχόμενων από Συρία, και Ιραν και χώρες που είναι έντονη η στρατολόγηση των αραβόφωνων Μουσουλμάνων. Το πρόβλημα έλαβε διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία μεταξύ φανατικών ισλαμιστών και του καθεστώτος του Ασαντ.
Σε δηλώσεις του ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών, Ditmir Bushati σε συνάντηση του με τον Καναδό ομόλογό του, αναφέρθηκε στην δράση Αλβανών Τζιχαντιστών, στην Ευρώπη «Αλβανοί, έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατία και Τζιχάντ, στη Συρία» δήλωσε. Είχε προηγηθεί η ευρείας κλίμακας επιχείρηση (11/08) στο Κόσοβο, κατά την οποία πραγματοποιήθηκα συλλήψεις 40Αλβανών Τζιχαντιστών.
Ένας από τους τραυματίες στο μέτωπο της Συρίας, έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στη Λάρισα. Ο Αλβανός Ε.D. οποίος φέρεται να διατηρεί επαφές ως σύνδεσμος με Τζιχαντιστές, έχει θέσει σε εγρήγορση τις «Υπηρεσίες», με τον ίδιο να έχει τεθεί υπό «επίβλεψη». Είχε αναχωρήσει από την Αλβανία με προορισμό τη Συρία (08/02 2013) προκειμένου να ενταχθεί στις ένοπλες ομάδες ανταρτών εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ. Τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, μεταφέρθηκε σε θεραπευτήριο της Ελλάδας, όπου και συνεχίζει τη θεραπεία του.
Για την παρουσία Τζιχαντιστών στην Αθήνα, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή (19/08) ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης ζητώντας απαντήσεις για τους τρόπους αντιμετώπιση της παρουσίας ακραίων στοιχείων- Τζιχαντιστών στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Αφορμή για την ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή, δύο διαδικτυακά δημοσιεύματα με τη δημοσιοποίηση και αναπαραγωγή φωτογραφικού υλικού, στα οποία απεικονίζεται η μαύρη σημαία του “Ισλαμικού Κράτους”. Στην μια φωτογραφία, η φωτογραφίας έχει ληφθεί σε περιοχή έξω από τη Θήβα, ενώ στη δεύτερη απεικόνιση, εμφανίζονται άτομα να έχουν υψώσει τη σημαία (ISIL) σε συγκέντρωση Μουσουλμάνων, στο κέντρο της Αθήνας.

“ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”- 13 09 2014