Τελούσε γάμους.. λαθρομεταναστών, για να νομιμοποιησουν την παραμονή τους στη χώρα, εν αγνοία των “συζύγων”

Συνελήφθη παλαιοημερολογίτης «δεσπότης» , ο οποίος τελούσε γάμους και λάμβανε αμοιβή, για τα .. μυστήρια υπηκόων τρίτων χωρών, ώστε να εξασφάλισουν τη νόμιμη παραμονή στη Χώρα μας.

Παλαιοημερολογίτης «δεσπότης» νομιμοποιούσε με εικονικούς γάμους λαθρομετανάστες. Ο πατέρας Ιάκωβος, κατά κόσμον Νικόλαος Γιαννακής, συνελήφθη (23/06)στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, για τα αδικήματα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών από κερδοσκοπία, πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ο 37άχρονος “ιερωμενος”, τελούσε εικονικούς γάμους, ώστε λαθρομετανάστες υπήκοοι τρίτων χωρών, μα λαμβάνουν νομιμοποιητικά έγγραφα, χωρίς οι “σύζυγοι” να γνωρίζονται μεταξύ τους, ή ότι έχουν .. παντρευτεί.
Ο πατέρας Ιάκωβος δηλώνει οτι ανήκει στους Παλαιοημερολογίτες, ή Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ)- πριν από πέντε περίπου χρόνια-, σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, είχε καθαιρεθεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Την ίδια περίοδο, (2010) αναχωρησε για την Αυστραλία. Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανέφερε ότι ο Επίσκοπος που τοποθετήθηκε στην Αδελαΐδα εγκαλείται από την Εκκλησία της Ελλάδος για εγκατάλειψη της «εφημεριακής θέσης του» ενώ λίγο αργότερα εγκαταλείπει και πάλι τη χώρα.
Ο ρασοφόρος- σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας- εντόπιζε αλλοδαπούς οι οποίοι επιθυμούσαν να βγάλουν χαρτιά παραμονής στη χώρα και με πλαστές σφραγίδες «επισημοποιούσε» εικονικούς γάμους. Οι αλλοδαποί δήλωναν το γάμο τους στο ληξιαρχείο και εξασφάλιζαν την παραμονή τους.
Μαζί με τον “ιερέα” συνελήφθη κι ένας 51άχρονος Βούλγαρος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων
Είχε προηγηθεί καταγγελία (17/06) στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, η οποία κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια σύνταξης ηλεκτρονικώς της φορολογικής της δήλωσης, διαπίστωσε ότι φέρεται παντρεμένη με υπήκοο Σενεγάλης, ενώ η ίδια ήταν άγαμος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος, με άγνωστο αριθμό συνεργών του, προσποιούμενοι τους ιερείς με τη χρήση πλαστών σφραγίδων, βιβλίων γάμου και εκκλησιαστικών εγγράφων, τελούσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, θρησκευτικούς γάμους, μεταξύ πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως Ελλήνων, και υπηκόων τρίτων χωρών- κυρίως Αφρικανικών-, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν την νόμιμη παραμονή στη Χώρα μας.
Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τελέσει τουλάχιστον ενενήντα ένα (91) «γάμους», αμφιβόλου νομικής υπόστασης, στους περισσότερους εκ των οποίων οι «σύζυγοι» δε γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– κινητό τηλέφωνο με φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
– τριάντα δύο ναρκωτικά δισκία.
– εσφραγίδες αμφιβόλου γνησιότητας.
– δυο πλαστικές μητροπολιτικές πινακίδες αμφιβόλου γνησιότητας.
– Ένα tablet.
– δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
– εξωτερικός σκληρός δίσκος.
– USB.
– επτά cd.
– τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
– δύο κινητά τηλέφωνα με βιντεοληπτικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 37άχρονου, καθώς και για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport