Τα ΜΜΕ δεν «γυροφέρνουν»

Περί «επικοινωνίας και επικοινωνιακής πολιτικής» που εφαρμόζει ή που δεν εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία, ..”αλλά προσωπικά, δεν έχω πάρει ποτέ καμία απάντηση”, επισημαίνει ο δημοσιογράφος Αστυνομικός Συντάκτης*

Παραθέτει τις σκέψεις του ο διαπιστευμένος Αστυνομικός Συντάκτης (Τ/Σ Star), Παναγιώτης Μπούσιος , «Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός ώστε να δώσω στους αναγνώστες να καταλάβουν τις σκέψεις περί «επικοινωνίας και επικοινωνιακής πολιτικής» που εφαρμόζει ή που δεν εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία. Πολλά από αυτά ίσως κάποιοι να τα έχουν ξαναδιαβάσει αλλα προσωπικά, δεν έχω πάρει ποτέ καμία απάντηση.

Γιατί είναι πιο ικανός ο γάλλος αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων που λίγες μέρες μετά την τραγωδία του Παρισιού μίλησε on camera σε αμερικανό δημοσιογράφο (όχι γάλλο) έχοντας δίπλα του τον «φύλακα – άγγελο» του που είναι η ασπίδα του; Αν Έλληνας δημοσιογράφος κάνει ανάλογο αίτημα για αστυνομικό της ΕΚΑΜ θα απορριφθεί ή όχι; Ναι, θα απορριφθεί γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν ξέρει να διαχειριστεί τέτοιου είδους κατάσταση, δυστυχώς για τα ικανά στελέχη της ΕΚΑΜ και τόσων άλλων υπηρεσιών.
Γιατί κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο οι δημοσιογράφοι αποκλείστηκαν από διμοιρία αστυνομικών σε διάταξη; Τι άλλαξε από την επέτειο του Πολυτεχνείου που οι εκπρόσωποι του τύπου δεν εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους; Έγιναν μήπως περισσότερες ή λιγότερες συλλήψεις;
Γιατί ενώ διατάχτηκε Προκαταρκτική Διοικητική έρευνα για τρία περιστατικά «αστυνομικής αυθαιρεσίας» μετά την πορεία μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο δεν ανακοινώθηκε ποτέ επισήμως; Προσοχή… Δεν μιλώ για τα αποτελέσματα, αυτά είναι σίγουρο ότι δεν θα τα μάθουμε. Μιλώ μόνο για την εντολή Προκαταρκτικής Διοικητικής έρευνας.
Γιατί εκδιώχτηκαν από την Ειδομένη τα ΜΜΕ; Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα κατά την γνώμη μου. Η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας δεν ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί την συγκεκριμένη μετακίνηση χωρίς παρατράγουδα. Τα περί πληροφοριών, από την πλευρά των μεταναστών, που ειπώθηκαν, «μην έρθετε, έχουμε μαχαίρια κρυμμένα στις σκηνές και τέτοια πράγματα», δεν θυμάμαι να τα άκουσα στην πλατεία Βικτωρίας όταν γινόταν αντίστοιχη μεταφορά μεταναστών. Τότε, δεν κινδύνευαν οι εκπρόσωποι του Τύπου;
Επίσης, αφήστε έμενα να ανησυχώ για τον εαυτό μου γιατί ακόμα περιμένω, μαζί με άλλους συναδέλφους, το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για την επίθεση που δέχτηκα τον Απρίλιο του 2012 στο Σύνταγμα από διμοιρία των ΜΑΤ ή την στάση του αξιωματικού της αστυνομίας κατά την διάρκεια της επίθεσης από μέλη της Χρυσής Αυγής τον Δεκέμβριο του 2013 στο Νέο Ηράκλειο.
Γιατί προσήχθησαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στην Ειδομένη; Άραγε γιατί οι προσαγωγές συναδέλφων ήταν απαραίτητες νωρίς το πρωί και στη συνέχεια αξιωματικοί από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν λόγο για «αχρείαστη ενέργεια που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί;». Ποια ήταν η αλήθεια; Η πρωινή ή η μεσημεριανή;
Γιατί τα ΜΜΕ δεν «γυροφέρνουν» στην Ειδομένη κύριε υπουργέ. Δεν «γυροφέρνουν» γιατί είναι εκεί για συγκεκριμένη δουλειά που είναι η ενημέρωση όπως εκείνα την εννοούν και για το επίπεδο τους κρίνονται από την κοινή γνώμη. Στο τέλος, προτιμώ την δικιά μας κάμερα παρά την κάμερα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Γιατί υπάρχει κακής ποιότητας ενημέρωσης… Στις 08/12/15 ανακοινώθηκε ότι υπήρξε «συνάντηση των Αναπληρωτών Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τους Ολλανδούς Υπουργούς Άμυνας J.A. Hennis-Plasschaert και Μετανάστευσης Κlaas Dijkhoff». Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν μετά την συνάντηση με ένα δελτίο τύπου που είχε συνολικά 105 (!!!!) λέξεις. Αντικείμενο της συνάντησης «το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς και θέματα προστασίας εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Με απλά λόγια το πρώτο θέμα της ειδησεογραφίας τους τελευταίους δυο μήνες και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Αλήθεια, γιατί τα ΜΜΕ αποκλείστηκαν από την συνάντηση; Έκτος αν θεωρούν κάποιοι ότι 7 φωτογραφίες και 105 λέξεις είναι αρκετές για το θέμα που μέχρι σήμερα έχουν γίνει Σύνοδοι Κορυφής Ευρώπης.
Ιδού τώρα και η διαφορά φιλοσοφίας… Στην Γαλλία ακόμα και ξένοι ανταποκριτές, όχι οι γάλλοι δημοσιογράφοι, μπορούν και ρωτούν λεπτομέρειες τον γάλλο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ για το θέμα της επίθεσης από τζιχαντιστές. Στην χώρα μας δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, παρά την εμπλοκή μας, ενώ ακόμα αναζητούμε τον… εκπρόσωπο τύπου του Αρχηγείου καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει «εκτελών χρέη εκπροσώπου» που ομολογουμένως κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

___________________
*bloko.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport