"Σύμπραξη" με Μαζιώτη, τα μέλη της ΣπΦ στο "αντάρτικο πόλης" της ένοπλης βίας.

«Στηρίζουν» το Νίκο Μαζιώτη στην παράθεση της “προτροπής” του, για γενικευμένη “σύμπραξη” του “χώρου” αντιδρώντας στην κατασκευή των φυλακών τύπου Γ’ στον Δομοκό ως.. “έμπρακτη αλληλεγγύη στους «πολιτικούς κρατουμένους»” με επιστολή τους, ο.. “πυρήνας Φυλακής” από τα καταδικασμένα μέλη της ΣπΦ. Στο κέιμενό τους οι κατάδικοι τρομοκράτες, αναφέρονται στην απόδραση Χριστόδουλου Ξηρού, την «πολιτική προπαγάνδα» -όπως την αναφέρουν- με την εξαγγελία του «Υπουργού-πρώην Δικαστή» Χαράλαμπου Αθανασίου για την έναρξη λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

«Διαβάσαμε την επιστολή-κάλεσμα του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη και αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πρότασή του» αναφέρει στο κείμενό του ο «πυρήνας της φυλακής» της Συνωμοσίας. Οι έγκλειστοι “Πυρήνες” αναφέρονται σε «δημόσιο φόβητρο σε κοινή θέα, ένα ελληνικό Γκουαντανάμο», στην επιστολή τους, για τις Φυλακές τύπου Γ του Δομοκού «Η πρόταση για την επανεκκίνηση και μετεξέλιξή της σε συνέλευση αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους θεωρούμε ότι αναβαθμίζει τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει το τοπίο(..)» σύμφωνα με το όσα υποστηρίζουν τα 10 καταδικασμένα μέλη της ΣπΦ.

Τα “συγκοινωνούντα δοχεία” στο “ιδεολογικό υπόβαθρο” του Νίκου Μαζιώτη θεωρούν ότι η συνέλευση μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τους νέους “συντρόφους τους” να «απαλλαγούν από τα ιδεολογικά εικονίσματα του παρελθόντος, τους “συνταξιούχους βετεράνους”, και την αδράνεια και να συναντηθούν για να πράξουν». «Ένας αναρχικός είναι αυτονόητο ότι είναι αλληλέγγυος, το στοίχημα είναι να γίνει και “συνένοχος” . . . (χωρίς φυσικά να απολέσει την κριτική του). Επειδή λοιπόν πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ακουστεί για την αλληλεγγύη, εμείς θα κλείσουμε την τοποθέτηση και τη στήριξή μας στην πρόταση που έγινε με ένα παλιό αλλά επίκαιρο σύνθημα όσο ποτέ . . . “Αν οι ‘αθώοι’ αξίζουν μια φορά την αλληλεγγύη μας, τότε οι ‘ένοχοι’ την αξίζουν χίλιες” (..)» αναφέρουν στον επίλογο της επιστολής τους.

Το κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, FAI-IRF / Πυρήνας φυλακής, υπογράφουν οι Αργυρού Παναγιώτης, Μαυρόπουλος Θεόφιλος, Μπολάνο Δαμιανός, Νικολόπουλος Γιώργος, Νικολόπουλος Μιχάλης, Οικονομίδου Όλγα, Πολύδωρος Γιώργος, Τσάκαλος Γεράσιμος, Τσάκαλος Χρήστος, Χατζημιχελάκης Χάρης.