Συλλήψεις μεταξύ τους και ανήλικος για αποπλάνηση ανήλικης μέσω διαδικτύου

Καταγγελία, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακή εφαρμογή, ανέφερε αποπλάνηση ανήλικης προκειμένου να αποστέλλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο

Τον τελευταίο μήνα σε διαδικτυακή έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία και ταυτοποιήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν τρία άτομα-μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, ενώ επιπλέον τέσσερα άτομα προσδιορίσθηκε και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφίες.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν  μέσα στον τελευταίο μήνα, τρία άτομα-, ηλικίας 36, 18 και 16 ετών-, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και έρευνες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, Λακωνία και Αγρίνιο. Κατα τη διερευνηση προεκυψε επισης η εμπλοκη επισης τριων ατόμων- 47, 20 και 19 ετών- κι ένας 22 χρονος, για τους οποίους σχηματίστηκαν δικογραφίες .
Υστερα απο καταγγελία, διακριβώθηκε η αποπλάνηση ανήλικης, μέσω fb σε  διαδικτυακή εφαρμογή, και απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.
Με βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, σε διαδικτυακή έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ξωτερικός σκληρός δίσκος, εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο φορητοί υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και κάρτα μνήμης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport