Συνεχίζουν τις έρευνες για το… “ιπτάμενο” πιστόλι στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την περίπτωση του …ιπτάμενου πιστολιού στο Κολωνάκι, που εκπυρσοκρότησε ανάμεσα σε θαμώνες τριών καφέ της πλατείας και φέρεται να έχει τραυματίσει ελαφρά μία 40χρονη γυναίκα.

Η έρευνα που εξακολουθεί να πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει καταδείξει ούτε την «προέλευση» του ιδιότυπου πιστολιού αλλά ούτε και τι ακριβώς συνέβη ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε κτίρια πέριξ της πλατείας.

Το περιστατικό το οποίο σκόρπισε ανησυχία στους θαμώνες της πλατείας σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το πιστόλι που ήταν τύπου «στυλό» έπεσε από τα …ψηλά στην αρχή του πεζοδρόμου της οδού Τσακάλωφ ανάμεσα στα τραπέζια θαμώνων κοσμικών καφέ.

Ο πυροβολισμός και οι φωνές μίας γυναίκας που φώναζε ότι ένιωσε ένα «κάψιμο» στο πόδι, θορύβησε τους δεκάδες θαμώνες οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Αρχικά εξετάσθηκε το ενδεχόμενο κάτοχος του όπλου να ήταν πελάτης κάποιου καφέ που κατείχε το πιστόλι – στυλό με το οποίο πυροβόλησε «ύστερα από αντεγκλήσεις με άλλο πρόσωπο». Όμως αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε αφού εκτός των άλλων από εξέταση κάμερας της περιοχής διαπιστώθηκε ότι το πιστόλι πέφτει από …τον ουρανό και ξαφνιάζει τους θαμώνες της πλατείας. Ορισμένοι από τους οποίους φαίνεται να κάνουν και μία προσπάθεια να «καλυφθούν». Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πιστόλι στυλό που είχε πέσει στον πεζόδρομο και το οποίο έστειλαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Τέτοιου είδους πιστόλια κυκλοφορούν κυρίως στο λαθρεμπόριο και προέρχονται συνήθως από την Βουλγαρία.

Οι αστυνομικοί αναζητούν πληροφορίες σε γειτονική πολυκατοικία από της οποίας το μπαλκόνι, φέρεται να έχει πέσει το μικρό όπλο. Χωρίς όμως αυτές οι προσπάθειες να έχουν αποδώσει μέχρι τώρα αφού δεν έχουν βρεθεί και πρόσωπα που είχαν ποινικές εκκρεμότητες κλπ.

Επιπλέον αναμένονται στοιχεία για αποτυπώματα προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές διασταυρώσεις και να διαλευκανθεί ποιος και γιατί «έπαιζε» με ιδιότυπα, επικίνδυνα όπλα στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας και την συνέβη πριν την «ελεύθερη πτώση» του πιστολιού.