Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 20χρονο Β. Γιακουμάκη

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιφέρεια Ηπείρου, ενώ εκτείνονται και στην Αθήνα, για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ηράκλειο, ο οποίος εξαφανίστηκε (06/02) από την εστία της Γαλακτοκομική Σχολή στην οποία φοιτούσε, στα Γιάννινα.

image

Πληροφορίες, αναφορές και υλικό από κάμερες ασφαλείας, εξετάζονται από τις Αρχές, στις έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οι Αρχές, αναζητούν τον νεαρό φοιτητή, ερευνόντας πληροφορίες πολιτών, οι οποιοι υποστηρίζουν ότι έχουν δει τον νεαρό, και σε περιοχές της Αττικής από το Μοναστηράκι, τα Πατήσια, το Ν. Ηράκλειο, το Θησείο έως την Κηφισιά, με τις περισσότερες πληροφορίες να αξιολογούνται ως μη αξιόπιστες ενώ καμιά δεν επιβεβαιώθηκε.
Το περασμένο Σάββατο (14/02) έρευνες αναζήτησης για το νεαρό φοιτητή από το Ηράκλειο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ηλεκτρικού Σταθμού, στην Κηφισιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι συγγενείς του 20χρονου από την Κρήτη, ταξίδεψαν (18/02) στην Αθήνα. Μαζί με Αστυνομικούς από υλικό βίντεο από τις 50 κάμερες σταθμών του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, αναζητούσαν τον νεαρό Βαγγέλη μέσα στο επιβατικό κοινό, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Πληροφορία την οποία μετέφερε ξαδέλφη του πατέρα του φοιτητή (17/02) , εντόπιζε την παρουσία νεαρού ο οποίος φορούσε μπλούζα που έφερε λογότυπο με την ένδειξη «Italia» (όπως η περιγραφή του 20άχρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη) ο οποίος εθεάθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Οι Αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή, στο ενδεχόμενο ο 20άχρονος Βαγγέλης με πλοίο της γραμμής να ταξίδευε για το νησί του, ωστόσο απέβησαν άκαρπες.

Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση
Στις έρευνες-τις προηγούμενες ημέρες- συμμετείχε και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ σε απομακρυσμένα σημεία του Νομού και στην ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου, στις όχθες της λίμνης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα στον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή. Ενώ ούτε από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του 20χρονου, προκύψει ευρήματα, για “ύποπτες” τηλεφωνικες επικοινωνίες, μηνύματα ή email.
Από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, κάνουν λόγο για έναν νεαρό χαμηλών τόνων, με περιορισμένες επαφές, και εσωστρεφή. Οι χαμηλές βαθμολογίες που είχε λάβει (05/02) σε αξιολόγηση την προηγούμενη της εξαφάνισής του, εκτιμάται ότι ενδεχομένως να αποτέλεσε την αφορμή αλλά δεν ήταν η αιτία, σε μια ήδη τεταμένη ψυχολογική κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει ο νεαρός.
Είχε προηγηθεί η ταυτοποίηση της παρουσίας του νεαρού φοιτητή σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας πρατηρίου υγρών καυσίμων έξω από τη σχολή του, την ημέρα της εξαφάνισής του (06/02-14.00), στο οποίο τον αναγνώρισαν οι γονείς του.
Στην εικόνα διακρίνεται ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, να περπατά έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά των Ιωαννίνων, όπως συνήθιζε κάθε μεσημέρι μετά το φαγητό.
Μαρτυρία οδηγού αστικού, αναγνώρισε τον νεαρό φοιτητή, ανέφερε ότι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί σε ποια στάση αποβιβάστηκε. Με το νεαρό φοιτητή, να επιστρέφει στον Κατσικά, όχι όμως και στο δωμάτιο της εστίας.
Οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξέτασαν συμφοιτητές του 20άχρονου, χωρίς να έχει προκύψει στοιχειοθετημένα το ποια αφορμή και ποιοι λόγοι οδήγησαν το Βαγγέλη Γιακουμάκη στην εξαφάνιση, ενώ δεν έχει προσδιορισθεί ούτε ο χώρος στον οποίο ενδεχομένως κατέφυγε ο 20άχρονος φοιτητής.
Μέλη της οικογένειάς του, υποστηρίζουν ότι η εξαφάνιση του 20άχρονου, οφείλεται σε ισχυρές «εκφοβιστικές επιθέσεις» από συγκεκριμένα άτομα της φοιτητικής κοινότητας, που τον είχαν αναγκάσει να θέλει να αλλάξει δωμάτιο στις εστίες της σχολής όπου έμενε.
Οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν ως ενδεχόμενο ο 20άχρονος φοιτητής, να εξαφανίστηκε με τη θέλησή του, σε μια προσπαθεια να ξεφύγει από έναν πιεστικό περίγυρο χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο νεαρός να αποφάσισε να προβεί σε αυτοχειρία, με την εξαφάνισή του από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να μην παραπέμπει σε βάρος του εγκληματική ενέργεια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport