Συνδικαλιστικές σε εθιμοτυπική περιοδεία, και .. συνδικαλιστές σε ενισχυτικές στην ταυτοποίηση προσφύγων.

Η εθιμοτυπική περιοδεία της συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας των Αστυνομικών στη Μυτιλήνη, και η ανακοίνωση με φωτογραφικό υλικό την οποία εξέδωσε, προκάλεσε επικριτικά σχόλια μελών της συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων, και την καυστική απάντηση του προέδρου της..

wpid-11805983_10204732987827589_687056401_n.jpgΣυνεχίζονται οι ενισχυτικές των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου οι καθημερινά αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές να προωθούνται, και οι λαθρομετανάστες να διαχωρίζονται από τους πρόσφυγες, οι οποίοι λαμβάνουν την βεβαίωση ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της Ευρώπης.

wpid-fb_img_1442438938295.jpgΜε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, ενημερώνει ότι αντιπροσωπία της (16/09), “επισκέφθηκε τους καταυλισμούς των προσφύγων και των μεταναστών στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστωσουν  ιδίοις όμασι τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των αλλοδαπών, των αστυνομικών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

wpid-20150917_000149png.jpg

Η συνδικαλιστή επίσκεψη, και η σχετική ανακοίνωση, προκάλεσε το σχόλιο του ΓΓ της Ένωσης Συνοριακών Φυλακων Ημαθίας, Νίκου Μαγαλιου, στη σελίδα της ΠΟΣΥΦΥ ( FB), ο οποίος σε ανάρτησή του, σχολίασε “Διάφορες και ομοιότητες στο συνδικαλισμό- Προσωπικά αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν μόνες του”. Στην ανάρτησή του,  παραθέτει και τρεις φωτογραφιες- δύο με τον πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτη Χαρελα, κατά την ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών στο νησί της Κω με αντιπαραβολή αναμνηστικής φωτογραφιας των συνδικαλιστών Αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ, οι οποίο πραγματοποίησαν επίσκεψη (16/09) στη Λέσβο προκάλεσε την καυστική απάντηση του ιδιου..

wpid-blurimage16-9-2015-11-28-43.jpg.jpeg“Δεν είμαι μόνο εγώ που εργάζομαι. Σχεδόν σε όλα τα νησιά η ΠΟΣΥΦΥ εκπροσωπείται απο αντιπροσωπείες και συναδέλφους συνδικαλιστές. Συναδέλφους όμως που βρίσκονται εκεί και εργάζονται ωστε να βιώνουμε τα προβλήματα των συναδέλφων και να προσπαθούμε να τα επιλύουμε. Αν δεν “ποτίσει” το μπλουζάκι και το παντελόνι,  “Αλλοδαπών” δεν καταλαβαίνεις.  Βέβαια ο καθένας ακολουθεί την δική του διαδρομή. Και από αυτή κρίνεται !   Ααα…. να θυμηθώ και κάποιον συνδικαλιστή μεγάλο που φώναζε εκεί πάνω στον Έβρο για το μεταναστευτικό και τη “βρωμιά” των υπηρεσιών μας των ΤΣΦ δηλαδή, αλλά ο ίδιος υπηρετούσε  (που;) ….στην Τροχαία !” σχολίασε ο Παναγιώτης Χαρελας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport