Συνάντηση του Γ.Γ Δημόσιας Τάξης, με τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη, με αντικείμενο το θέμα της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο επικεφαλής της Γραμματείας του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Ψωμάς, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Γραμματέα Χρυσάνθη Αδαμακοπούλου και τα μέλη Βασίλειο Χρήστου, Άγγελο Αγραφιώτη, Μιχαήλ Τολίκα και Γεώργιο Φωτεινόπουλο, πραγματοποίησε συνάντηση (21/01) με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δ.Αναγνωστάκη και τον Υπασπιστή του κ. Γούτο για την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την συνάντηση εκφράστηκε στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης η βούληση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει κάθε θεσμική αλλαγή προς προοδευτική κατεύθυνση στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς “ο τομέας της ασφάλειας του πολίτη δεν επιδέχεται μικροκομματικές πολιτικές και λαϊκισμούς”, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι “οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι τόσο προς όφελος των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά κυρίως προς όφελος των πολιτών – δεκτών των υπηρεσιών”.
Από την πλευρά τους,  η αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ προς τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, καθώς αυτές αποτελούν ουσιαστικά αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο νομού με στόχο οικονομίες κλίμακας και όχι συνολική και μελετημένη αναδιάρθρωση που απαιτείται από τα σύγχρονα προβλήματα (μεταναστευτικό, έξαρση βίαιης εγκληματικότητας, αύξηση δεικτών αστικών αδικημάτων, τρομοκρατία κλπ) που αντιμετωπίζει η Χώρα.
Ο ΓΓ του Υπουργείου  από την πλευρά του τόνισε ότι “οι παρούσες υπηρεσιακές ανάγκες επέβαλαν τη σχεδιασθείσα αναδιάταξη “–όπως και ο ίδιος τη χαρακτήρισε- “των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και ότι έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας με αντικείμενο την μελέτη του συνολικού επανασχεδιασμού του τρόπου λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ.”, επιλογή την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει εδώ και χρόνια.
Σημειώνεται ότι σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη παραδοθεί από τον ίδιο στον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Τόσκα και αναμένεται μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού και την έγκρισή του και από τον Πρωθυπουργό να λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος
“Σημειώσαμε προς τον κ. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης ότι όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, προοδευτικές αλλαγές και προσπάθειες εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών και εν γένει του χώρου της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πραγματοποιηθεί επί ημερών ΠΑΣΟΚ και για τον λόγο αυτό, παρά το καλό κλίμα και την ειλικρινή διάθεση συνεννόησης μέσα στην οποία διεξήχθη η συνάντηση μας, θα παραμείνουμε αυστηροί κριτές της σημερινής Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το καλό των πολιτών, των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ. και του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα” σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport