Συγγενής του Πουλίδο ο εγκέφαλος της απαγωγής|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ο συζυγος της εξααδέλφης του Αλαν Πουλίδο συνελήφθη από την αστυνομία του Μεξικό ως ηθικος αυτουργός στην οργάνωση της απαγωγής του 25άχρονου ποδοσφαιριστή.

wp-1464590560656.jpgΟ Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία, 29 είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής του Αλαν Πουλίδο, οπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ του Μεξικό. Προκειται για μελος της οικογένειας του επιθετικού των ερυθρολεύκων, καθώς έχει παντρευτεί την εξαδέλφη του και συνελήφθη από την αστυνομία του Μεξικό ως ο ανθρώπους που οργάνωσε την απαγωγή του 25άχρονου ποδοσφαιριστή.
Ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία, γνωστός στις αρχές του Μεξικο στο προάστια Ταμαουλίπας, για διακίνηση ναρκωτικών και κατα την προανάκριση, διακριβωθηκε η συμμετοχή του καθως προέκυψε οτι σχεδίασε την απαγωγή του Πουλίδο.

image
Ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει λύτρα ύψους έξι εκατομμυρίων πέσος από την οικογένεια του Πουλίδο και όπως αποκάλυψε ο αδερφός του νεαρου ποδοσφαιριστή, είχαν απειλήσει με τη ζωη του, αν δεν τους παρέδιδαν τα χρήματα.
Ο Πουλίδο οπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, επιτέθηκε σε έναν από τους απαγωγείς, και τον τραυμάτισε, ενω επικοινωνησε με τις Αρχες κι έδωσε το στίγμα του. Οι Αστυνομικοί του τμήματος απαγωγων εντοπισαν το χωρο και συνέλαβαν το Ντανιέλ Μοράλες, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ανακρίθηκε από την Αστυνομία. Και αποκάλυψε το όνομα του Οσβάλντο Βελάσκες.

image
Ο Ντανιέλ Μοράλες, φρουρούμενος στο Νοσοκομείο

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων στο Μεξικό, στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Αλαν Πουλίδο, συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις, αλλά και το ειδικευμένο τμήμα εξιχνίασης απαγωγων. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Ισμαέλ Κιντανίγια, όταν ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία, κατάλαβε την παρουσια των Αστυνομικών, άνοιξε πυρ κατα τη συμπλοκή ο ύποπτος τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί ώμο και το λαιμό και συνελήφθη.

image
Φωτογραφικο στιγμιότυπο απο το παρτυ

Ο Οσβάλντο Βελάσκεθ Γκαρσία, ήταν παρών στο πάρτι όπου βρέθηκε ο Αλαν Πουλίδο και η σύντροφός του Ιλεάνα Σάλας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28/05) και ήταν εκείνος που ειδοποίησε τους υπόλοιπους για το πότε έφυγε ο 25άχρονος ποδοσφαιριστής με το αυτοκίνητό του. Οι συνεργοί της ομάδας που είχαν οργανώσει την απαγωγή, αιφνιδίασαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή και τον απήγαγαν, μαζί με τη σύντροφό του, την οποία, στη συνέχεια απελευθέρωσαν.