“Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση πουθενά δεν ανέφερε ποσόστωση προσλήψεων, για κανένα θρησκευτικό δόγμα”|ΑΠΟΨΗ*

Με τις Πανελλαδικές εξετάσεις να είναι μια “ανάσα” από τους υποψηφίους στις οποίες για πρώτη χρονιά εισάγεται στο Μηχανογραφικό και η Πυροσβεστική, η απόφαση της κυβέρνησης για εισαγωγή με το 2% μουσουλμάνων της μειονότητας, εξακολουθεί να προκαλεί σημείο αντιπαράθεσης ως προς την απόφαση.

image

image

“Να υπενθυμίσω στους αμύντορες του “άλλα έλεγα και άλλα πράττω”, ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση έγραφε:
“Τη διασφάλιση της θρησκευτικής ουδετερότητας της χώρας, με παράλληλη εξίσωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων, των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά. Αυτό σημαίνει την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες με βάση τις θρησκευτικές τους δοξασίες (σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης, δικαιοσύνης, εκπαίδευσης κλπ).”  ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ”.
_____

image

*Σχόλιο του προέδρου της ΕΑΠΣ, Γιάννη Σταμουλης για τη διάταξη πρόσληψης στο ΠΣ μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με το 2%στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.