Στο έλεος κουκουλοφόρων.. Σε στάση άμυνας η ΕΛΑΣ στις επιθέσεις αντιεξουσιαστώμο με μολωτοφ.

Φωτιές, πετροπολεμος και μολοτωφ κατά Αστυνομικών. Καταστροφές σε καταστήματα και εμπρησμοί σε σταθμευμένα οχήματα, στο κέντρο. Εντολές για “αυτοσυγκράτηση” στις Αστυνομικές Δυνάμεις, και “παθητική στάση” στις επιθέσεις με μολωτοφ, προκάλεσαν έντονη δυσθυμία στις επιχειρησιακές ένστολος ομάδες.

image

Στο νέο δόγμα της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.. η “συμφωνία (εκείνου) του Σαββάτου”, δεν τηρήθηκε αυτή τη φορά, με τους αντιεξουσιαστές να σπάνε, καίνε, καταστρέφουν και να πραγματοποιούν επιθέσεις με μολωτοφ κατά Αστυνομικών.

image

Με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, περίπου 200 άτομα του “χώρου” πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια χωρις προσδιορισμο διαμαρτυρίας, προσδιορίζοντάς την “αντικρατική”. Αρχικά, κινήθηκαν προς τη Βουλή (26/02-18.00) και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Πολυτεχνείο.

image

Στη διαδρομή, βανδάλισαν καταστήματα-μεταξύ των οποίων δύο κοσμηματοπωλεία- στη Βουκουρεστίου και την Πανεπιστημίου, προκάλεσαν βανδαλισμούς σε στάση λεωφορείου, ενώ έκαψαν άλλη στάση λεωφορείου, κατέστρεψαν τζαμαρίες και έσπασαν τη βιτρίνα γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας καθώς κι ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ενω προκάλεσαν εμπρησμούς σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα τρία από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

image

Περίπου 20 άτομα απο το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, εισέβαλλαν στο Πολυτεχνείο, και με ορμητήριό τους, πυρπόλησαν κάδους και έστησαν οδοφράγματα περιμετρικά του ιδρύματος επί της Στουρνάρη ενω προκάλεσαν εμπρησμούς σε άλλα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Τα άτομα του “χώρου” επιτέθηκε σε πλήρωμα περιπολικού και τηλεοπτικά συνέργεια επί της Τοσίτσα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

image

Την ώρα που το κέντρο της πόλης και η περιοχή περιμετρικά του Πολυτεχνείου “παραδοθηκε” στην “επαναστατική γυμναστική” των 20 κουκουλοφόρων. Οι Αστυνομικές διμοιρίες, λάμβαναν εντολές για “επίβλεψη περιμετρικά του Πολυτεχνείου” και σε περίπτωση που εντοπίζονται έκνομες δράσεις, “να προβούν σε συλλήψεις, χωρίς να έρθουν σε επαφή με τα άτομα του “χώρου”.
Παρά τις μολωτοφ και τις επιθέσεις με πέτρες κατά των διμοιριών,τους εμπρησμούς σε σταθμευμένα οχήματα, και τις επιθέσεις κατά Αστυνομικών η εντολή που διαβιβάστηκε ήταν “αρνητικώς, στη χρήση” (χημικών) και “παθητική στάση” στα άτομα του “χώρου”.
image
Οι ετολές για “αυτοσυγκράτηση” στις Αστυνομικές Δυνάμεις, προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκειά των επικεφαλής των επιχειρησιακών ομάδων, με τις “νέες πρακτικές” και τις εντολές για “παθητική στάση” να αποδίδονται στην .. πολιτική ηγεσία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport