Στην Εισαγγελία το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ για το «Plan B» Βαρουφάκη.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διαβιβάστηκε το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ίχνη παραβίασης στη βάση δεδομένων του συστήματος της Γενκής Γραμματεάς Δημοσίων Εσόδων.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία είχε διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αίτημα προκειμένου να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο να έχει παραβιαστεί το πληροφοριακό σύστημα της ΓΓ Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τέλεση αξιόποινων πράξεων από μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν στο λεγόμενο «Plan B» του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκληρώθηκε, και αργά το απόγευμα της Παρασκευής (07/08) το πόρισμα διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αστυνομκές πηγές ανέφεραν ότι δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης στη βάση δεδομένων του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από τη διερεύνηση στη βάση δεδομένων ΑΦΜ, του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η έρευνα περιελάμβανε όλα τα στοιχεία εισόδου και εξόδου, από τον Δεκέμβριο (2014) μέχρι τον Ιούλιο (2015), προκειμένου να εξακριβωθουν οι κωδικοί όσων απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα καθώς να διαπιστωθεί αν υπήρξαν περίεργες κινήσεις ή παρεμβάσεις.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι κατόπιν ανάλυσης που διενεργήθηκε σε περίπου 10.000.000 ΑΦΜ, προέκυψε ότι δεν υπήρχαν αταυτοποίητα ή διαφορετικά ίχνη και συνεπώς δεν υπήρξε παραβίαση στη βάση δεδομένων που τηρεί τα ΑΦΜ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport