Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προτίθεται να καταθέσει ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επίκειται η προσέλευση σύμφωνα με πληροφορίες, του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

GpanousisTο πρωί της Δευτέρας (10/11), αναμένεται να προσδιορισθεί ύστερα από επικοινωνία με την προισταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η προσέλευση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, προκειμένου να θέσει υπόψιν της, τα στοιχεία που αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρώην Υπουργός, ενημέρωσε τον εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ο οποίος ενδιαφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας ενώ ζήτησε να λάβει προσωπική ενημέρωση, για οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει για τα καταγγελόμενα, ώστε να διερευνηθεί ο κίνδυνος απειλής, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο Γιάννης Πανούσης, σε δηλωσή του στο Βήμα FM το μεσημέρι της Κυριακής (09/11) σημείωσε ότι «δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε», ενώ επέμεινε στις απειλές κατά της ζωής του, και σημείωσε ότι

  • Μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του.
    Αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε Υπουργοί, ούτε Βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης.
  • Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.
  • Τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπήρξε έως το μεσημέρι της Κυριακής καμία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης.
  • Την τελευταία απειλή κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα Υπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με ανακοίνωσή του ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου, προέτρεψε στον πρώην Υπουργό της Κυβέρνησης να προσκομίσει στον Εισαγγελέα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. «Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» σημείωνε  η ανακοίνωση της κυβέρνησης. Σε νεότερη ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε χαρακτηριστικά, «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Πανούσης, αποκάλυψε ότι πρόσωπα και στοιχεία για την υπόθεση αυτή έχουν τεθεί υπόψιν του ίδιου του Πρωθυπουργού, ενώ σημειωσε , ότι τα καταγγελλόμενα πρόσωπα, παραμένουν ακόμα και σήμερα, στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα ‘κοσμούν’ και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε: «Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο “βολεύει” η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Νωρίς το απόγευμα, στον διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε προηγηθεί ανάρτηση “φίλων και αλληλέγγυων των κατάδικων μελών της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” με τίτλο, «Μεταγωγές απαγωγές τύπου Γ με φόντο τις δηλώσεις Πανούση». Οι συντάκτες του κειμένου, σε επικριτικό προς τον Γιάννη Πανούση ύφος γραφής, εγγαλούσαν τον πρώην Υπουργό, επ αφορμή της μεταγωγής μάρτυρα για τη δίκη των τρομοκρατών, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού όπως θα ήθελαν τα μέλη της οργάνωσης.
Η υπόθεση, αναμένεται να πάρει διαστάσεις, καθώς η ΝΔ δηλώνει πρόθεση να φέρει το θέμα στη Βουλή, όπως ανέφερε το πρωί της Κυρισκής (09/11) στο MEGA ο Δημήτρης Σταμάτης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport