Στα “όρια της παραίτησης” στη φημολογία εα Αξιωματικού για τη θέση του ΓΓΠΠ.

Η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την ανάληψη καθηκόντων του Υ/Γ εα Νικου Τόσκα, στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως σε κάθε αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, επιφέρει αλλαγές και σε περιξ του Υπουργού επιτελικές θέσεις όπως αυτές των Γενικών Γραμματέων. Το “παρασκήνιο” στην τοποθέτηση του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, “διαφαίνεται” να έρχεται στο προσκήνιο με ..”παραιτήσεις”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Προστασιας του πολιτη

Σύμφωνα με διαρροές, εμφανίζεται ως επικρατέστερος εα Αξιωματικός, να εντείνει την “επικοινωνιακή του επιρροή” στο περιβάλλον λήψης αποφάσεων, ώστε να “επανέλθει” ..στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η φημολογία, να έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια επιτελικών Ανώτατων Αξιωματικών κσι στελεχών της Υπηρεσίας, οι οποίο προετοιμάζουν τις.. αποχωρήσεις τους στο ενδεχόμενο να βρεθούν να (μην) “επικοινωνούν” με το ..νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ο καιρός γαρ εγγύς.. και τα “δείγματα γραφής” αφήνουν.. “παρακαταθήκες”..

Κατα τα υπόλοιπα, Διευθυντής του Γραφείου του νέου αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Συνταγματάρχης του Στρατού, Παύλος Αδακτυλίδης, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στην ΕΥΠ  ενώ εχει διατελέσει και Διευθυντής και του Στρατιωτικού γραφείου του νέου αναπληρωτή Υπουργού, όταν εκτελούσε καθήκοντα υφυπουργού Άμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο γραφείο Τύπου του Υπουργού, τον ακολουθεί η επί σειρά ετών συνεργάτιδά του, δημοσιογράφος Ντίνα Βαγενά, η οποία είχε εργαστεί έως συντάκτρια στρατιωτικών θεμάτων στην εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”.