Σπάρτη: Ελεύθερο το ένα ζευγάρι Ρομά, για την υπόθεση αρπαγής του 4χρονου αγοριού.

Ελεύθερο το ζευγάρι στην οικογένεια των οποίων ζούσε το 4άχρονο Ρομά, ύστερα απο τον προσδιορισμό της βιολογικής μητέρας η οποία κατέθεσε οτι τους το είχε παραχωρήσει. Αναμένεται εργαστηριακή ταυτοποίηση για την 4άχρονη με Αλβανή Ρομά η οποία επίσης εμφανίστηκε και δήλωσε βιολογική μητέρα της ανήλικης την οποία παραχώρησε στο ζευγάρι Ρομά.

Η εμφάνιση της βιολογικής μητέρας του 4άχρονου αγοριού οπως προέκυψε από την εξέταση DNA, απήλλαξε από τις κατηγορίες το νεαρό ζευγάρι των Ρομά, το οποίο είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Για τα δύο ζευγάρια Ρομά, είχε εκδοθεί Εισαγγελική Διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων και φωτογραφιών τους. Η σύλληψή τους, είχε ακολουθήσει καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία, δύο ανήλικα -αγόρι και κορίτσι- τα οποία ζούσαν στον καταυλισμό, δεν ομοίαζαν στα βιομετρικά χαρακτηριστικά των Ρομά.
Το DNAτου αγοριού ταυτοποιήθηκε με την βιολογική μητέρα που εμφανίστηκε (25/05)και υποστήριξε ότι το ζευγάρι δεν άρπαξε το παιδί αλλά του παραχωρήθηκε κατά το εθιμικό των Ρομά προκειμένου να μεγαλώσει αφού η νεαρή βιολογική μητερα του, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.
Ενώπιων των Αρχών, εμφανίστηκε και η βιολογική μητέρα της 4άχρονης, πρόκειται γία Αλβανή Ρομά, και έχει κληθεί να παραστεί στην προανακριτική διαδικασία για τη λήψη DNA, επίσημος μεταφραστής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport