Σιμόνα Βιρτζίλι: “Είναι τρομερό το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή. Ήταν τρεις εναντίον ενός”.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε πριν τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, για μία κάμερα, την οποία οι δράστες, πούλησαν για 120ευρώ, .

“Όταν κάποιος πιο αδύναμος από σένα σε κοιτά μέσα στα μάτια δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, πως είσαι εσύ. Πρέπει να σκεφτείς αυτόν που σε έχει περισσότερη ανάγκη και αυτό έκανα”, δηλώνει η Σιμόνα Βιτζίλη, σύζυγος του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη.

Ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011, η Σιμόνα Βιρτζίλι ετοιμόγεννη, στο δεύτερο παιδί της, θα πήγαιναν με το σύζυγό της, Μανώλη Καντάρη, από το διαμέρισμά τους σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής, στο Μαιευτήριο. Ο Μανώλης Καντάρης, κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμεναν, στο πάρκινγκ όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τρεις Αφγανούς.

“Αποφάσισα μαζί με την μητέρα μου να κατέβουμε και να προχωρήσουμε στον δρόμο προς το πάρκινγκ για να δούμε τι συμβαίνει! Αυτό που είδα μπροστά μου ήταν κάτι φρικαλέο που δεν θέλω να περιγράψω και να επαναλάβω και ήταν η διασφάλιση αυτού που φοβόμουν!”, θυμάται για εκείνη την ημέρα η Σιμόνα Βιρτζίλι.

Οι δράστες δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη, καταφέροντάς του δύο δολοφονικά πλήγματα με μαχαίρι, για να του αποσπάσουν μια κάμερα, την οποία κρατούσε για να απαθανατίσει τη γέννηση της κόρης του. Οι δύο από τους τρεις Αφγανούς δράστες της δολοφονίας, συνελλήφθησαν, και όπως ομολόγησαν, είχαν πουλήσει την κάμερα που έκλεψαν στο Μοναστηράκι, για .. 120 ευρώ.

“Αυτό που μου φάνηκε τρομερό είναι το πόσο λίγο κόστιζε για αυτούς μια ανθρώπινη ζωή γιατί ήταν τρεις εναντίον ενός. Θα μπορούσαν να τον έχουν ακινητοποιήσει, να τον έχουν τραυματίσει. Θα μπορούσαν να τον είχαν κλέψει με κάθε τρόπο, δεν υπήρχε λόγος να τον σκοτώσουν!”, αναφέρει η Σιμόνα Βιτζίλη.

“Ήταν άνθρωπος που έβαζε στόχους τους πραγματοποιούσε και προχωρούσε στους επόμενους. Ήταν μια κινητήριος δύναμη και αγαπούσε τα παιδιά του. Ήταν μια τεράστια αδικία για τον ίδιο γιατί έκανε τόσα πολλά πράγματα που διακόπηκαν όλα απότομα… γιατί;” διερωτάται η σύζυγος τους Μανώλη Καντάρη.

Ωστόσε σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των λαθρομεταναστών, η Σιμόνα Βιτζίλη, δίνει τη δική της απάντηση, “Οι άνθρωποι αυτοί όπως και πάρα πολλοί άλλοι μετανάστες είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι, έρχονται σε μια χώρα για ένα καλύτερο μέλλον ή τουλάχιστον έρχονται σε μια χώρα όπου έχουν ελπίδες να επιβιώσουν από μια εμπόλεμη ζώνη”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport